Calin Caliman a absolvit Facultatea de Litere, Universitatea din Bucuresti (1957), ulterior finalizand si cursurile sectiei teatrologie – filmologie din cadrul Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" (promotia 1959). Din anul 1959 si pana in prezent a fost titularul rubricii de film la revista "Contemporanul".

A publicat, de-a lungul anilor, peste 6000 de articole in diferite cotidiane si reviste culturale (printre care Teatrul, Cinema, Contemporanul, Ideea europeana, Noul Cinema, Caiete critice, Curentul, Ecart).

A sustinut in anii ’60-’70 o rubrica de cultura cinematografica la Televiziunea Romana, a colaborat vreme de peste patru decenii la emisiunile culturale ale Radiodifuziunii Romane.
A fost printre membrii fondatori al Asociatiei oamenilor de arta din institutiile teatrale si muzicale (ATM). Este membru al Uniunii Cineastilor (UCIN).

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Calin Caliman a fost ingropat vinerea trecuta.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si