Hotelierii romani, suparati ca turistii moldoveni vin cu resouri de acasa pe care isi fac mancare
Hotelierii din Romania sunt suparati ca o mare parte dintre turistii moldoveni au venit cu resouri de acasa, pe care isi pregatesc mancarea pentru a economisi bani.
Turistii moldoveni nu sunt foarte cheltuitori in vacantele pe care le petrec in statiunile montane din Romania. In afara de banii pe care i-au platit pe vacante, multi dintre ei nu isi cumpara din hoteluri nicio cafea sao o apa plata, scrie Profit.ro.
Presedintele Asociatiei din Republica Moldova explica faptul ca autocarele cu turisti moldoveni obisnuiesc sa opreasca, de doua ori pe sejur, la un hypermarket, unde lumea coboara si se alimenteaza cu mancare si bautura pentru vacanta.
Iar cealalta mare suparare a hotelierilor romani este ca multi dintre ei isi prepara mancarea in camera, pe resouri cu care vin de acasa. "Este perfect valabila aceasta situatie si este una interesanta, la care urmeaza de atras atentia si de lucrat in sensul acesta", confirma Gabriel Margineanu. El sustine ca nu toti turistii moldoveni isi pregatesc mancarea in camera, ci cei de la nivel "mediu in jos". Asta inseamna, in opinia lui, ceva mai putin de jumatate din totalul turistilor, adica in jur de 8.000
de persoane.
Turistii moldoveni nu sunt foarte cheltuitori in vacantele pe care le petrec in statiunile montane din Romania. In afara de banii pe care i-au platit pe vacante, multi dintre ei nu isi cumpara din hoteluri nicio cafea sau o apa plata, scrie Profit.ro.
Presedintele Asociatiei din Republica Moldova, Gabriel Margigeanu, explica faptul ca autocarele cu turisti moldoveni obisnuiesc sa opreasca, de doua ori pe sejur, la un hypermarket, unde lumea coboara si se alimenteaza cu mancare si bautura pentru vacanta.
Multi dintre ei isi prepara mancarea in camera, pe resouri cu care vin de acasa.
"Este perfect valabila aceasta situatie si este una interesanta, la care urmeaza de atras atentia si de lucrat in sensul acesta", confirma Gabriel Margineanu. El sustine ca nu toti turistii moldoveni isi pregatesc mancarea in camera, ci cei de la nivel "mediu in jos". Asta inseamna, in opinia lui, ceva mai putin de jumatate din totalul turistilor, adica in jur de 8.000 de persoane.