Incearca cele mai delicioase super de post. Sunt pline de vitamine si foarte gustoase
Supele-crema sunt o varianta excelenta de pranz sau cina in aceasta perioada. Sunt gustoase si hranitoare, pline de vitamine si sarace in calorii.
Amestec de legume
Ingrediente: 2 cartofi, un fir de praz, o ceapa, un morcov, 2 ardei grasi, o telina, 4 rosii, 200 g ciuperci, un dovlecel, 3 linguri de ulei, doua cani si jumatate de apa (sau mai mult, daca e nevoie), sare, piper, patrunjel.
Preparare: se calesc pana se inmoaie, in ulei incins, prazul (partea alba si verde deschis) si morcovul taiat rondele, telina si ceapa tocate marunt. Se pun cartofii taiati cuburi, rosiile strivite cu furculita, ardeii taiati felii, dovlecelul feliat si ciupercile si se acopera cu apa. Se adauga sare si piper dupa gust si se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba, se pune capacul si se lasa 30 de minute. Se mixeaza totul in blender pana devine crema. Se drege de sare si piper si se serveste cu patrunjel.
Dovlecei
Ingrediente: 1,2 kg dovlecei, o ceapa, 3 catei de usturoi, un cartof mare, 300 ml supa de legume, 150 ml iaurt, 4 linguri de ulei de masline, sare, piper.
Preparare: se taie dovleceii in doua pe lungime si se inlatura miezul cu o lingurita, apoi se taie cuburi.
Se caleste ceapa tocata in uleiul incins. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste putin. Se adauga cuburile de dovlecel, cartoful taiat cuburi si supa de legume. Daca e prea putin lichid, se completeaza cu apa. Se adauga sare si piper si se lasa sa fiarba 20 de minute. Dupa ce dovleceii si cartofii s-au inmuiat, se strecoara supa si se pastreaza lichidul. Se paseaza legumele pana devin piure, se adauga iaurtul si se amesteca bine, apoi se adauga supa, putin cate putin, pana se ajunge la consistenta dorita.
Se drege de sare si piper. Se poate servi cu ardei iute.
Morcovi
Ingrediente: 500 g morcovi, o ceapa, 2 catei de usturoi, doua cani si jumatate de supa de legume, 1 cm de radacina de ghimbir, o jumatate de lamaie, doua linguri de ulei, sare, piper, frunze de busuioc, crutoane.
Preparare: se curata morcovii si se taie felii. Se presara cu sare si se stropesc cu o lingura de ulei, se amesteca, apoi se pun intr- o tava, pe hartie de copt. Se coc la 240 de grade pentru 15 minute. Se pune supa la fiert cu ghimbirul taiat felii si coaja de lamaie taiata fasii, se lasa sa clocoteasca 5 minute cu capac, apoi se da deoparte. in restul de ulei se caleste ceapa tocata marunt pana se inmoaie. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste un minut, apoi se pun morcovii copti si supa strecurata. Se pun sare si piper si se fierbe supa cu capac 5 minute (pana se inmoaie morcovii). Se mixeaza in blender, se drege de sare, se mai pun un

Amestec de legume.

Ingrediente: 2 cartofi, un fir de praz, o ceapa, un morcov, 2 ardei grasi, o telina, 4 rosii, 200 g ciuperci, un dovlecel, 3 linguri de ulei, doua cani si jumatate de apa (sau mai mult, daca e nevoie), sare, piper, patrunjel.Preparare: se calesc pana se inmoaie, in ulei incins, prazul (partea alba si verde deschis) si morcovul taiat rondele, telina si ceapa tocate marunt.

Se pun cartofii taiati cuburi, rosiile strivite cu furculita, ardeii taiati felii, dovlecelul feliat si ciupercile si se acopera cu apa.

Se adauga sare si piper dupa gust si se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba, se pune capacul si se lasa 30 de minute. Se mixeaza totul in blender pana devine crema. Se drege de sare si piper si se serveste cu patrunjel.

Dovlecei

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ingrediente: 1,2 kg dovlecei, o ceapa, 3 catei de usturoi, un cartof mare, 300 ml supa de legume, 150 ml iaurt, 4 linguri de ulei de masline, sare, piper.

Preparare: se taie dovleceii in doua pe lungime si se inlatura miezul cu o lingurita, apoi se taie cuburi. Se caleste ceapa tocata in uleiul incins. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste putin. Se adauga cuburile de dovlecel, cartoful taiat cuburi si supa de legume.

Daca e prea putin lichid, se completeaza cu apa. Se adauga sare si piper si se lasa sa fiarba 20 de minute. Dupa ce dovleceii si cartofii s-au inmuiat, se strecoara supa si se pastreaza lichidul. Se paseaza legumele pana devin piure, se adauga iaurtul si se amesteca bine, apoi se adauga supa, putin cate putin, pana se ajunge la consistenta dorita. Se drege de sare si piper. Se poate servi cu ardei iute.

Morcovi

Ingrediente: 500 g morcovi, o ceapa, 2 catei de usturoi, doua cani si jumatate de supa de legume, 1 cm de radacina de ghimbir, o jumatate de lamaie, doua linguri de ulei, sare, piper, frunze de busuioc, crutoane.Preparare: se curata morcovii si se taie felii.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Se presara cu sare si se stropesc cu o lingura de ulei, se amesteca, apoi se pun intr- o tava, pe hartie de copt. Se coc la 240 de grade pentru 15 minute. Se pune supa la fiert cu ghimbirul taiat felii si coaja de lamaie taiata fasii, se lasa sa clocoteasca 5 minute cu capac, apoi se da deoparte.

In restul de ulei se caleste ceapa tocata marunt pana se inmoaie. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste un minut, apoi se pun morcovii copti si supa strecurata. Se pun sare si piper si se fierbe supa cu capac 5 minute (pana se inmoaie morcovii). Se mixeaza in blender, se drege de sare, se mai pun un strop de smatana sau ulei si se serveste cu crutoane.

 


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si