Secretul carnatilor de casa, direct de la gospodarii care taie porcul de ani de zile! Asa se fac. Sunt deliciosi si simplu de preparat
Nu mai e mult pana la Craciun iar gospodarii se pregatesc de zor pentru o masa copioasa. Asa ca s-au pus pe taiat porcii crescuti in curte si pe pregatit tot felul de bunatati de casa. Nea Ilie nu -si mai vede capul de treaba zilele acestea. Asa ca si-a chemat un prieten care sa-l ajute la taiatul porcului. ##VIDEO38710##
Secretul carnatilor de casa consta in cantitatea de carne proaspata folosita.Asa ca, gospodarul nostru alege bucatile cele mai potrivite si le toaca.
"Am portionat carnea, sunt aproximativ 4 portii. Si punem la fiecare portie cate o mana de usturoi". Se pune apoi sare, cate un pumn pentru fiecare portie si condimente
Boia de ardei dulce, sau s epoate pune si iute si aum punem piper in functie de care este mai aspru sau mai putin eu pun mediu cam o mana.
Odata puse toate ingredientele necesare se trece la o alta etapa Trebuie framatat bine, sa fie bine omogenizat, amestecat, cum zicem noi.
Imediat ce carnea este gata pregatita, nea Ilie trece la cea mai usoara etapa. Are si o masinarie speciala unde pune compozitia
Punem matul sau intestinul cum vrei sa -i spui, intestinul subtire se foloseste invartim din manivela si ne iese carnaciorul.
Pentru a fi sigur ca acesti carnati sunt buni, maramureseanul nostru se bazeaza pe oaspetii care ii gusta.
Cand il dai la cineva si il mananca cu pofta esti satisfacut si zici ca ii bun carnatul.