Fiecare etapa a ritualului trebuie stropita cu palinca iar gospodarul nostru stie sa-si cinsteasca ajutoarele


Dupa ce Ghita a fost curatat si spalat, Nea Ilie incepe sa imparta carnea in functie de bucatele pe care le va pregati sotia sa pentru Sarbatori.

"Astea le luam  si le vom face racitura, de obicei se face la Anul Nou, sunt care fac si la Craciun.

Asta va fi un ciolan, aici facem o gaura, bagam carligul, il agatam in fum", spune Nea Ilie.

Incet ,incet, porcul este transat iar Nea ilie se apuca de facut carnati.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Reacția USR, după decizia de renumărare a voturilor: CCR se joacă cu bricheta într-o benzinărie. E riscant pentru democraţie- antena3.ro

Citeste si: Autoritatea Electorală Permanentă a făcut sesizare la Poliţie şi Parchet în cazul lui Călin Georgescu şi al altor candidaţi- stirileprotv.ro

Secretul carnatilor de casa consta in cantitatea de carne proaspata folosita.Asa ca,  gospodarul nostru alege bucatile cele mai potrivite si le  toaca.

"Am portionat carnea, sunt aproximativ 4 portii. Si punem la fiecare portie cate  o mana de  usturoi".
Se pune apoi sare, cate un pumn pentru fiecare portie   si condimente

Boia de ardei dulce, sau s epoate pune si iute si aum punem piper in functie de care este mai aspru sau mai putin eu pun mediu cam o mana. 



Odata puse   toate ingredientele necesare  se trece la o alta etapa 
Trebuie  framatat bine, sa fie bine omogenizat, amestecat, cum zicem noi.



Imediat ce carnea este gata pregatita,  nea Ilie  trece la cea mai usoara etapa. Are si o masinarie speciala unde pune compozitia

Punem matul sau intestinul cum vrei sa -i spui, intestinul subtire se foloseste invartim din manivela si ne iese carnaciorul.

Pentru a  fi sigur ca acesti carnati sunt buni, maramureseanul nostru  se bazeaza pe oaspetii care ii  gusta.

Cand il dai la cineva si il mananca cu pofta esti satisfacut si zici ca ii bun carnatul.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si