"Lava cake" cu fructe de padure, un desert cu care nu veti da gres
Vreti sa va bucurati de preparate alese intr-un peisaj de poveste? Va invitam acum sa popositi, la Cisnadioara, in unul dintre cele mai frumoase sate de la poalele Muntilor Cindrel. Cele mai aromate fructe de padure din zona dau savoare unor mancaruri sofisticate! ##VIDEO45918##
La 12 kilometri de Sibiu, am descoperit un colt de rai. Inconjurat de munti si ape, satul pare desprins dintr-o poveste!
La aerul curat si privelistea pitoreasca se adauga preparatele culinare care fac din acest loc destinatia ideala pentru romantici! De Ziua Indragostitilor, recomandarea bucatarului e cel mai dulce desert.
Se face din 6 oua, 150 gr unt, 135 gr faina, 150 gr zahar, 150 gr ciocolata neagra, fructe de padure si unt pentru a unge formele.
Puneti laolalta la bain-marie ciocolata si untul. Separati apoi albusurile de galbenusuri.
"Amestecam galbenusurile cu zaharul, le mixam. Inainte de a ne apuca de acest proces incalzim cuptorul al 175 de grade. Mixam pana se formeaza o pasta cremoasa, pana incepe sa se topeasca zaharul, sa se omogenizeze”, spune bucatarul Dan Carlan.
Nu uitati ca din cand in cand sa amestecati in ciocolata!
Dan Carlan, bucatar: ”Ciocolata, dupa ce s-a mai racorit un pic, o adaugam incet peste crema de ou cu zahar. Dupa ce am amestecat si s-a incroporat ciocolata, adaugam faina”.
Amestecati din nou, iar la final adaugati trepatat albusurile batute spuma. Aluatul ajunge in forme unse cu unt, apoi la cuptorul incins la 175 de grade timp de 8 minute.
Pentru sos trebuie doar sa puneti fructele de padure intr-o carticioara, adaugati doua linguri de zahar si lasati cateva minute cat sa se lege putin!
Dupa o masa copioasa va puteti plimba pe potecile din zona. De ziua Indragostitilor, proprietarii pensiunilor din Cisnadioara au pregatit pentru turisti pachete speciale. O vacanta aici care include si cazare si masa ajunge sa coste pe zi doar 80 de lei.