Polițiști din China au salvat peste 1.000 de pisici care urmau să fie sacrificate și vândute sub formă de cârnați și frigărui de porc și miel, potrivit Mirror.co.uk.

Activiștii pentru salvarea animalelor au informat poliția din China, care a intrat în acțiune, potrivit presei afiliate statului. Astfel, oamenii legii au interceptat un camion care transporta felinele la moarte.

Citește și: VIDEO. Lista alimentelor de bază care nu se pot scumpi, extinsă de Guvern. Cozonacii și carnea tocată, mai ieftine de Sărbători

Camionul a fost oprit în orașul din est, Zhangjiagang, iar animalele au fost eliberate, potrivit unui raport citat de Mirror.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Felinele au fost duse la un adăpost. Raportul a evidențiat faptul că a acțiunea de salvare a scos la iveală și comerțul ilegal cu carne de pisică, stârnind noi preocupări cu privire la siguranța alimentară.

Cum au ajuns pisicile să fie la un pas de moarte

Nu este clar dacă pisicile salvate erau fără stăpân sau animale de companie răpite din casele oamenilor.

Dar dacă nu ar fi fost salvate, ar fi fost servite ca frigărui de porc și miel și cârnați.

Potrivit The Paper, activiștii pentru protecția animalelor au observat că un număr mare de pisici au fost prinse în cutii de lemn și ținute într-un cimitir, monitorizate îndeaproape, timp de șase zile. Apoi, când pisicile au fost urcate într-un camion, activiștii au sunat la poliție.

Citește și: O țestoasă a fost găsită după 3 ani și jumătate de la dispariție. A fost găsită la o distanță 8 kilometri de casă

Povestea a stârnit un val de furie din partea localnicilor, unii cerând inspecții mai stricte în industria alimentară.

O persoană a spus: „Când vor exista legi pentru protejarea animalelor? Nu contează și viețile pisicilor și câinilor?” Un altul a spus: „De acum încolo nu voi mai mânca carne la grătar afară”.

Citește și: Bobi, cel mai longeviv câine, a murit. Acesta avea 31 de ani și 165 de zile. ,,Ai învățat lumea tot ce trebuia să înveți''

China este recunoscută pentru obiceiurile alimentare șocante pentru mentalitatea occidentală. La momentul declanșării pandemiei de coronavirus, s-a spus că un factor generator al bolii a fost consumul de carne de liliac.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si