Vremea extremelor în România! Canicula și ploile torențiale se întorc la începutul acestei luni.

Citește și: EXCLUSIV- Vlad a murit, la numai 29 de ani, înecat în Spania. Fratele tânărului: ”Viața lui acolo era exact cum și-a dorit-o. Era iubit de comunitate”

Anunțul făcut de meteorologi!

Cum va fi vremea pe 1 august 2023? Anunțul meteorologilor

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), marți, 1 august 2023, cerul va fi variabil, fiind temporar înnorat în zonele montane și submontane și în sud-estul României, acolo unde pe arii restrânse vor fi averse în general slabe.

Citește și: VIDEO- „Plimbați ursul!” Acuzații la adresa unei grădini zoo din China, după ce angajații s-ar fi deghizat în urși

Pe parcursul celei de-a doua părți a nopții, astfel de fenomene vor fi înregistrate pe alocuri în partea de vest-nord-vest a țării, unde vântul va deveni mai intens.

Temperaturile maxime vor fi între 25 și 33 de grade Celsius, iar minimele termice vor varia între 10 grade Celsius în depresiunile intramontane, unde se vor crea condiții de ceață, și 21 de grade Celsius pe litoral.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

1 august vine cu vreme caniculară în România! Se vor înregistra temperaturi record. Ce zone scapă de căldura sufocantă

Meteorologii anunță ploi abundente și vijelii

[Sursa foto: istock.com]

Vremea, 2 august 2023. Meteorologii anunță grindină în mai multe regiuni ale țării

Miercuri, 2 august 2023, în regiunile vestice și nord-vestice, mai ales în prima parte a zilei, cerul va fi acoperit de nori, va ploua, iar vântul va sufla în general moderat. În centrul, estul și local în sudul teritoriului, în orele după-amiezii, instabilitatea atmosferică va provoca dezvoltări noroase convective, averse și intensificări scurte ale vântului, în unele zone chiar vijelii, cu probabilitate mai mare în sud-est.

Meteorologii anunță că vor exista condiții pentru grindină și pe alocuri, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-30 l/mp. În cursul nopții, în întreaga țară, cerul va deveni variabil, iar vântul va fi în general slab.

1 august vine cu vreme caniculară în România! Se vor înregistra temperaturi record. Ce zone scapă de căldura sufocantă

Mai multe regiuni ale țării sunt lovite de grindină

[Sursa foto: istock.com]

Citește și: Utilaj feroviar deraiat pe calea ferată, la ieșirea din Roșiorii de Vede. O persoană, rănită

În Câmpia Română, în Lunca Dunării și Podișul Dobrogei, vremea va fi caniculară, cu un disconfort termic ridicat. Temperaturile vor oscila între 33 și 36 de grade Celsius.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

De asemenea, în celelalte zone, mai ales în nord și centru, regimul termic va fi mai moderat, cu temperaturi maxime cuprinse între 24 și 32 de grade Celsius. Temperaturile minime vor fi între 9 grade Celsius în depresiunile Carpaților Orientali și 23 de grade Celsius pe litoral.

Vremea, 3 august 2023. Canicula lovește din nou România!

Joi, 3 august 2023, căldura insuportabilă se va extinde în toată România.

Valul de căldură va cuprinde fiecare regiune și se va intensifica, provocând caniculă, dar și disconfort termic foarte ridicat în sudul și vestul teritoriului.

1 august vine cu vreme caniculară în România! Se vor înregistra temperaturi record. Ce zone scapă de căldura sufocantă

Se vor înregistra temperaturi record. Ce zone scapă de căldura sufocantă

[Sursa foto: istock.com]

Citește și: VIDEO- Ziua ieftinirilor: Lista alimentelor cu prețuri mai mici. Masura se aplică de azi, 1 august 2023

Temperaturile maxime se vor situa între 30 de grade Celsius pe litoral și 38 de grade Celsius în Lunca Dunării, iar temperaturile minime vor oscila între 15 și 25 de grade Celsius, cu valori mai scăzute în zonele depresionare din nord-vest și centru, în jur de 10-11 grade Celsius în estul Transilvaniei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si