In judetul Galati exista probleme in asigurarea furnizarii apei potabile de catre societatea Apa-Canal in mai multe localitati sau zone ale judetului Galati, dupa furtuna de marti dupa-amiaza.

"Ne confruntam cu lipsa alimentarii cu energie electrica la gospodariile de apa din localitatile: Piscu, Branistea, Independenta, Garboavele, Pechea, Slobozia Conachi, Cuza Voda, Cavadinesti (Posada), Radesti. in unele dintre aceste localitati, acolo unde a fost tehnic posibil, am procedat la montarea de generatoare pentru suplinirea temporara a lipsei energiei electrice, pentru a putea asigura alimentarea cu apa potabila a consumatorilor", se arata intr-un comunicat transmis miercuri de Apa-Canal.

Astfel, statia de epurare Pechea si statiile de pompare a apelor uzate (16 SPAU-ri) din Pechea, Cuza Voda si Slobozia Conachi nu beneficiaza, in prezent, de alimentare cu energie electrica, dar se intervine local cu autoutilaje pentru deblocarea situatiei.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Potrivit reprezentantilor Apa-Canal, sunt afectati de lipsa apei potabile curente circa 10.000 de locuitori din judetul Galati.

Pe de alta parte, societatea Electrica a anuntat miercuri ca la ora 14.00 mai erau afectate 9 linii electrice aeriene de medie tensiune (1 total si 8 partial), 129 Posturi de Transformare din 21 localitati si anume: Piscu, Vames, Independenta, Vasile Alecsandri, Branistea, serbesti, Traian, Filesti, Sl.

Conachi, Cuza Voda, Pechea, Tulucesti, Tatarca, Frumusita, sivita, Tamaoani, Ijdileni, sendreni, Movileni, Barbosi, Cismele.

Sucursala Galati a suplimentat specialistii din teren, avand in teren peste 60 de angajati ai Sucursalei de Distributie, ajutati de colegii din cadrul Agentiei de intretinere Servicii Energetice, care actioneaza, organizati in 22 de echipe, pentru remedierea defectiunilor aparute.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si