Close sidebar
Close sidebar

10.000 de locuitori din judetul Galati au ramas fara apa potabila din cauza furtunii de marti

Mai multe localitati galatene nu primesc miercuri apa potabila curenta in lipsa alimentarii cu energie electrica a unor statii, in continuare fiind afectate 129 de posturi de transformare din 21 de localitati, in urma furtunii puternice de marti dupa-amiaza care s-a abatut asupra judetului. Potrivit reprezentantilor Apa-Canal, sunt afectati de lipsa apei potabile curente aproximativ 10.000 de locuitori din judetul Galati.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

In judetul Galati exista probleme in asigurarea furnizarii apei potabile de catre societatea Apa-Canal in mai multe localitati sau zone ale judetului Galati, dupa furtuna de marti dupa-amiaza.

"Ne confruntam cu lipsa alimentarii cu energie electrica la gospodariile de apa din localitatile: Piscu, Branistea, Independenta, Garboavele, Pechea, Slobozia Conachi, Cuza Voda, Cavadinesti (Posada), Radesti. in unele dintre aceste localitati, acolo unde a fost tehnic posibil, am procedat la montarea de generatoare pentru suplinirea temporara a lipsei energiei electrice, pentru a putea asigura alimentarea cu apa potabila a consumatorilor", se arata intr-un comunicat transmis miercuri de Apa-Canal.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Astfel, statia de epurare Pechea si statiile de pompare a apelor uzate (16 SPAU-ri) din Pechea, Cuza Voda si Slobozia Conachi nu beneficiaza, in prezent, de alimentare cu energie electrica, dar se intervine local cu autoutilaje pentru deblocarea situatiei.

Potrivit reprezentantilor Apa-Canal, sunt afectati de lipsa apei potabile curente circa 10.000 de locuitori din judetul Galati.

Pe de alta parte, societatea Electrica a anuntat miercuri ca la ora 14.00

mai erau afectate 9 linii electrice aeriene de medie tensiune (1 total si 8 partial), 129 Posturi de Transformare din 21 localitati si anume: Piscu, Vames, Independenta, Vasile Alecsandri, Branistea, serbesti, Traian, Filesti, Sl. Conachi, Cuza Voda, Pechea, Tulucesti, Tatarca, Frumusita, sivita, Tamaoani, Ijdileni, sendreni, Movileni, Barbosi, Cismele.

Sucursala Galati a suplimentat specialistii din teren, avand in teren peste 60 de angajati ai Sucursalei de Distributie, ajutati de colegii din cadrul Agentiei de intretinere Servicii Energetice, care actioneaza, organizati in 22 de echipe, pentru remedierea defectiunilor aparute.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI