Close sidebar
Close sidebar

10% din oamenii care asculta muzica la casti risca sa isi piarda auzul. Un medic ORL avertizeaza: "Trauma sonora apare si la 80 de decibeli"

Medicul ORL, Tatiana Avram, sustine ca 10% din persoanele care asculta muzica la casti risca sa isi piarda auzul, asta mai ales daca volumul este dat la maximum.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Din ce in ce mai multi tineri ajung la clinicile ORL cu probleme de auz cauzate de ascultarea muzicii la casti.

"Tinerii gresesc atunci cand asulta muzica in drum spre scoala sau la o plimbare. Trauma sonora apare si la 80 de decibeli, iar in momentul in care observa un tiuit incontinuu in urechi este indicat sa mearga la un medic ORL. Tot mai multe persoane din pacate in ultima perioada au probleme de auz, iar aceasta lucru se aplifica din cauza ca asculta muzica in casti zilnic timp cateva ore pe zi “, a spus medicul ORL, Tatiana Avram, pentru adevarul.ro.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

 

"In ureche exista celule senzoriale, iar acestea transmit semnale creierului. Sunetele puternice distrug aceste celule care nu se mai refac, iar astfel apar probleme cu auzul. Este foarte important sa realizam atunci cand sunetul din casti este prea ridicat si sa reducem volumul. In momentul in care persoana de langa noi aude muzica pe care o asultam atunci cu siguranta este o problema.

Este indicat sa facem o pauza de cinci minute la fiecare ora de ascultat muzica, iar astfel le putem permite urechilor sa se refaca“, a mai precizat Tatiana Avram.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI