De multe ori ne lăsăm conduși de frici, stres sau sau chiar de amânarea lucrurilor pentru noi înșine, fără să ne dăm seama că va veni un timp în care nu vom mai putea face unele lucruri cu aceeași ușurință ca în tinerețe. 

Dacă ești genul de persoană care se lasă pe sine, mereu, pentru a le face pe plac celorlalți, amâni lucrurile pentru că ți-e teamă sau ești foarte stresat și simți că nu mai ai timp pentru ceea ce îți dorești, îți recomandăm să te oprești din alergat și să faci tot ceea ce îți dorești acum. 

Pentru ca atunci când vei îmbâtrâni fie că vei fi alături de nepoți sau la un azil de batrani, așa cum este exemplu celor de la Casa Nur în Timișoara- Dumbrăvița, să ai parte doar de amintiri frumoase pe care să le împărtășești celorlalți dar și nu ai parte de regrete. 

Iată, deci ce lucuri să faci mai des sau să începi să le faci chiar acum, cât ești tânăr, pentru a-ți părea rău la bâtrnețe că nu le-ai trăit. 

Călătorește ori de câte ori ai ocazia. O călătorie nu este musai să fie lungă sau scumpă ci să fie alături de oamenii pe care îi iubești. 

Și ia în calcu faptul că o dată ce îmbătrânești îți va fi tot mai greu să o faci și poate nici nu vei mai avea bugetul necesar. 

Învață o limbă străină. Dacă știi deja o limbă străină, esti norocos dar dacă nu învață-o. 

Sunt mulți oameni care au ajuns la anumite vârste și regretă că nu au vrut mai mult de la ei și nu au învățat și o altă limbă. 

Acceptă relațiile și oamenii mai complicați din viața ta

Chiar dacă ai trecut prin anumite experințe mai puțin plăcute sau prin relații toxice, ai întâlnit oameni care simți că ți-au irosit timpul, nu le lăsa ca acestea să te afecteze și în viitor. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Ia-le mai degrabă ca pe niște lecții și accptă-le că ai învățat din ele anumite lucruri. 

Protejează-ți pielea 

Sună poate inutil acum când te bucuri de o piele frumoasă, hidratată și plină de strălucire. 

nsă amintește-ți că pe măsură ce trece timpul degradarea intervine iar expuenerea excesivă la soare poate face ca pielea ta să îmbătrânească mult mai repede. 

Fă lucruri noi

Mulți oameni se tem de lucrurile noi sau chiar de locuri noi, de persoane noi. Imaginează-ți cât de multe oportunități și experințe frumoase ai putea să pierzi. 

Teama de lucrurile noi vine doar din faptul că nu știi ce presupune acel lucru, însă dacă te informezi înainte aceasta va dispărea și vei fi surpins de cât de multă bucurie îți va aduce. 

Renunță la ce nu te face să te simți bine

Indiferent că este vorba despre job-ul tău, o relație, o casă, un oraș, prieteni sau orice altceva, nu mai sta în situații, locuri sau alături de persoane care nu te fac să te simți bine. 

Toate aceste sacrifcii se vor transforma în regrete mai târziu și nicidecum în împlinire. 

Observă-te așa cum ești

Atât de puțini oameni își văd frumusețea, calitățile și evoluția pe parcursul vieții lor încât părerea despre ei nu este niciodată cea reală. 

O dată ce ești conștient de toate calitățile tale, vei trăi viața cu entuziasm, cu încredere și vei face din orice lucru o reușită. 

Spune ”te iubesc” mai des

Neașteptat de mulți oameni nu spun ”te iubesc” atunci când simt să spună asta. Fie că asta îi implică pe cei dragi sau chiar pe ei înșiși. 

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Atunci când vei îmbâtrâni nu-ți va mai păsa dacă cineva ți-a răspuns sau nu la această replică ci doar îți va părea rău că nu ai spus-o sau că nu ai spus-o mai des. 

Nu mai pierde timp în tristețe sau în ”gura lumii”

Da, există momente în care ne mai supărăm pe cei dragi sau cei apropiați însă faptul că petreci prea mult timp în tristețe și supărare nu te ajută, din contră. Și nu-i ajută nici pe ei. 

Așadar împacă-te cât mai repede și discutați. Orice problemă are o soluție, iar la bătrânețe îți vei seama că ceea ce trăiești acum nu necesită un timp petrecut în tristețe. 

La fel este și cu părerea celor din jur despre tine. Lasă-o deoparte și fă tot ceea ce iubești. Garantat nu vei regreta mai târziu. 

Relaxează-te și bucură-te de viață

În tinerețe avem tendința de a munci foarte mult, de a fi multitasking și de a amâna la nesfârșit momentele de relaxare sau cele în care să ne bucurăm pur și simplu de faptul că suntem. 

Acest lucru îl vei considera complet greșit la bâtrânețe, așadar începe de acum să îl pui în practică pentru a rămâne tânăr mai mult timp. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si