De la începutul epidemiei mondiale de coronavirus, Irakul nu a fost afectat. Dar în ultimele săptămâni, atunci când multe regiuni din lume începeau ieşirea din izolare, ţara cu 40 de milioane de locuitori devastată de războaie şi în care serviciile publice au decăzut de decenii, a început să înregistreze tot mai multe cazuri de infecţie.

Joi, Ministerul Sănătăţii a recenzat oficial 39.139 de contaminări, dintre care 1.437 au murit, în timp ce 18.051

de persoane s-au vindecat.

Coronavirus- Mai mult de 100 de decese într-o zi

În ultimele 24 de ore, 2.437 de contaminări au fost înregistrate în total în 18 provincii din ţară, precum şi 107 decese.

100 decese covid pe zi

Irakul, care a efectuat cel puţin o jumătate de milion de teste din martie, duce lipsă de medici, spitale şi medicamente. A primit ajutoare pentru a face faţă Covid-19, în special de la China şi de la Emiratele Arabe Unite, dar cadrele medicale se plâng în continuare de lipsa de paturi şi de ventilatoare.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citeste si: Liviu Dragnea, citat la DNA în dosarul Tel Drum. „Nu s-a operat demult în dosarul ăsta”

Citeste si: Două adolescente căutate de poliţişti după ce au plecat de acasă şi nu s-au mai întors

Citeste si: Medicul Virgil Musta: „Poate că ar trebui să trecem şi noi, ca alte ţări, la carantinarea şi izolarea acestor focare”

Autorităţile, care au decretat izolare totală, au optat acum pentru izolare de 18 ore până la ora 5.00 dimineaţa. În ciuda măsurilor impuse de autorităţi, contaminările nu încetează să crească.

Citeste si: Klaus Iohannis, despre revenirea la starea de urgență: „Sunt îngrijorat”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si