Close sidebar
Close sidebar

11 rechizite indispensabile oricarui scolar

Pe masura ce toamna se apropie, gandurile fiecarui parinte se indreapta catre anul scolar urmator care se apropie vertiginos.

K.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Dupa o vacanta lunga de vara, revenirea la vechile obiceiuri poate insemna o adevarata provocare atat pentru parinti, cat si pentru cei mici. Insa pentru scolarii nostri, goana dupa rechizite reprezinta cea mai buna parte a sezonului de reintoarcere la scoala.

De la elementele esentiale din rucsac la nevoile noii generatii, am adunat 11 rechizite scolare pe care copiii dumneavoastra astepta cu nerabdare sa le foloseasca. Asigurati-va ca adaugati in cosul de cumparaturi aceste cateva elemente indispensabile oricarui scolar, pe care cei mici le-ar putea folosi nu doar in timpul orelor, ci si pentru orice aventura dupa scoala.

1. Rucsac

Chiar daca pare banal si evident, rucsacul este intotdeauna primul lucru pe lista de cumparaturi. Tipul de rucsac pe care cel mic il transporta aproape in fiecare zi joaca un rol important in ceea ce priveste sanatatea spatelui. Chiar daca gentile laterale sunt populare, cea mai buna alegere este un rucsac traditional, cu doua curele, care se intinde pe umeri. Este recomandat pentru spatele, gatul si umerii copilului, mai ales atunci cand transporta greutati mai mari de 10 kilograme.

2. Recipiente pentru mancare si apa

Nimic nu este mai important pentru dezvoltarea si capacitatile de invatare ale unui copil decat mesele sanatoase, echilibrate si multa apa. Cumparati un set de recipiente cu dimensiuni potrivite pentru masa de pranz. Asigurati-va ca au compartimente separate, pentru o organizare mai usoara. Un pranz sanatos este unul care consta din proteine, grasimi sanatoase si o multime de vitamine si minerale.

3. Penar

Unor elevi le place sa aiba toate instrumentele de scris la indemana pentru momentul in care vor avea nevoie de ele. Un penar incapator poate tine tot ce le trebuie, de la sortimentul preferat de pixuri curcubeu pana la notitele adezive. Cauta sa achizitionezi unul suficient de mare pentru a-si mentine lucrurile la indemana, dar in acelasi timp sa fie compact pentru a se incadra frumos in rucsac sau birou.

4. Evidentiatoare in diverse culori

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Sfat de studiu: cea mai buna metoda de a internaliza ceea ce citesti este sa iei notite si sa evidentiezi in timp ce citesti, deci cu siguranta trebuie sa-l aprovizionezi pe scolar cu diferite evidentiatoare. Deoarece majoritatea copiilor au o memorie vizuala activa, daca vor evidentia lucrurile importante, le va fi mult mai usor sa si le aminteasca in functie de culoarea pe care au folosit-o.

5. Rigla

Echipeaza-ti copilul cu rigla Koh-I-Noor. Indiferent daca masoara sau deseneaza, aceasta rigla il va face vedeta orelor de matematica! Daca cel mic are de gand sa masoare diverse lucruri, indiferent daca este pentru o ora de matematica sau un proiect de arta, o va face cu stil si precizie.

6. Coperti pentru carti si caiete

Ajuta-l pe scolar sa diferentieze mai usor fiecare disciplina folosind coperti pentru carti si caiete in culori diferite. Nu numai ca va avea o organizare mai buna, dar va fi mai usor sa gaseasca ceea ce cauta in cazul in care are nevoie de ceva rapid.

7. Creioane mecanice

Creioanele mecanice sunt de asemenea foarte utile si convenabile, atata timp cat scolarul are o multime de mine de rezerva. Totusi, in cazul unor modele, cand radiera dispare, creionul nu mai poate fi reutilizabil.

8. Planificator

Prin achizitionarea unui planificator-jurnal, iti vei ajuta copilul sa tina evidenta programului sau incarcat, dar si a emotiilor cu care se confrunta in fiecare zi. Planificatorul prezinta calendare lunare si saptamanale pentru ca cei mici sa-si noteze lista de activitati, precum si gandurile personale.

9. Baterie externa

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Adevărul dureros al morții artistului Liam Payne. Ce au descoperit autoritățile- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Exista putine lucruri mai neplacute decat sa-ti suni copilului si sa te intampine mesageria vocala, deoarece bateria telefonul a murit. Evitati grijile si durerea de cap cu o baterie externa cu capacitate de incarcare de mare viteza, astfel copilul tau va fi capabil sa iti raspunda la apeluri.

10. Memorie USB

Desi nu o vei vedea pe lista de aprovizionare scolara, o unitate de memorie USB este o necesitate absoluta pentru a face salvarea, distribuirea si tiparirea documentelor super convenabile.

11. Servetele dezinfectante

Scolile pot fi un adevarat teren de reproducere pentru germeni. Inarmeaza-ti copilul cu servetele dezinfectante pe care le poate folosi oricand pentru a indeparta mizeria de pe maini. Alege unele confectionate din panza biodegradabila, deoarece sunt foarte bune pentru copii, dar si pentru mediul inconjurator.

O atitudine pozitiva

Inutil de spus, dar acest lucru este extrem de important. Daca copilul tau pleaca la scoala cu atitudinea gresita, atunci ziua lui va fi compromisa. De asemenea, nu va putea sa se concentreze la fel de bine ca in mod obisnuit. Mentinerea unei atitudini pozitive la scoala este cheia unei zile productive.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI