„Ieri, 7 martie 2022, la ore diferite, lucrătorii noştri din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au depistat 12 cetăţeni ucraineni, bărbaţi, cu vârste cuprinse între 36 şi 56 de ani, care au trecut prin apa râului Tisa, din Ucraina în România.

Citeste si: Kelemen Hunor: Agresiunea Rusiei la adresa Ucrainei este „un act criminal şi inacceptabil”

Aceştia au fost depistaţi pe direcţia localităţilor de frontieră Sighetu Marmaţiei şi Tisa. Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor PF Sarasău şi Valea Vişeului au depistat, tot ieri, câte un cetăţean ucrainean pe direcţia localităţilor Sarasău, respectiv Valea Vişeului, bărbaţi, ambii de 30 de ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan, citat de Agerpres.

Bărbații au cerut azil

Potrivit sursei citate, bărații au solicitat statului român formă de protecție, iar în acest sens s-au demarat procedurile specifice pentru astfel de cazuri.

Citeste si: O fetiță de șapte ani a fost ucisă în timp ce se afla la școală. Bunicul ei a fost omorât de bombardamentele trupelor rusești în timp ce încerca să o salveze

Bărbații au vârste cuprinse între 18 și 60 de ani și nu au permisiunea de a părăsi Ucraina în timpul stării de urgență.

Bărbaților nu le este permis să treacă frontiera. Este anunțul făcut de şeful autorităţii vamale ucrainene din Lvov, Daniil Menşikov. Acesta le-a cerut oamenilor să nu intre în panică și să nu încerce să treacă frontiera pe cont propriu. 

Din ce în ce mai mulți oamenii fug din Ucraina din calea bombardamentelor

Ucrainenii fug oriunde văd cu ochii de teama bombardamentelor, iar numărul lor crește pe măsură ce armata rusă le înconjoară și atacă orașele.

În gările din Kiev, Harkov sau Zaporojie, unde au fost uciși chiar și civili în ultimele zile, peroanele gărilor sunt arhipline.

În trenul care circulă către  Liov, în vestul  Ucrainei, oamenii încearcă să se înghesuie pentru a-și face loc.

Nu toți însă reușesc să urce în el. Se împing la ușă, iar alții își aruncă bagajele sau își urcă pe sus copiii.

Fuga disperată a ucrainenilor

Oamenii fug disperați din orașele bombardate de ruși, mai ales după ce armata rusă a atacat, ieri, chiar și civilii care încercau să își caute adăpost în Kiev.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Aceștia veneau din Irpin, unde au avut loc bombardamente care au ucis opt oameni nevinovați.

Citeste si:  Aproape 900 de refugiați ucraineni ajung în București din Republica Moldova

Se fuge și din orașul Zaporojie, unde rușii controlează acum cea mai mare centrală nucleară din Europa.

Părinți și copii încearcă să scape din calea războiului

"Mergem către Vest, acolo unde nu cad bombe.

Acolo copiii noștri vor fi în siguranță", ne-au spus mai multe mame care au avut șansa de a fugi la timp de război! Au ajuns în țara noastră cum au putut, iar, acum, merg mai departe către alte țări unde au rude sau prieteni apropiați!

Citeste si:  VIDEO- Refugiații din Ucraina nu și-au putut lăsa animalele de companie în urmă. Și-au luat necuvântătoarele în România

"Nu știi dacă te vei mai trezi sau vei muri în somn" este mărturia unui alt ucrainean, un tată în vârstă de 29 de ani al cărui singur gând este să își salveze soția și copilul.

Citeste si:  Zeci de refugiați ucraineni cu deficiențe de auz vor fi cazați la Sebeș și Alba Iulia

Peste 100 de refugiați au plecat astăzi spre Berlin, cu două autocare puse la dispoziție de o agenție de turism, iar aproape 5.000 de civili au fost evacuați până acum din Ucraina către Turcia. Ambasada Republicii Turcia în România depune eforturi uriașe pentru salvarea tuturor celor care au nevoie de ajutor acum.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Citeste si:  VIDEO| Lacrimile inocente ale copiilor ucraineni ajunși în România transmit cât o mie de cuvinte

"Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul lucrează împreună cu toate institutiile statului, cu ONG-urile, misiunile diplomatice și cu societatea civilă ca să ajutăm cât de mult se poate", a declarat ambasadorul Turciei, Füsun Aramaz.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si