Doisprezece elevi de clasa a opta dintr-un total de optsprezece, cu rezultate foarte bune la învăţătură, pe tot parcursul celor patru ani de gimnaziu, şi-au ratat şansa de a participa la examenul de Evaluare Naţională. Au fost lăsaţi corigenți la matematică, chiar în ultimul semestru, potrivit Observator.

O comisie va cerceta plângerile

În ultima vineri de la sfârşitul anului le-a spus: "pe cei corigenți, luni vă ascult la formule."

Luni copilul s-a dus la şcoală şi a întrebat-o: "doamna, aţi spus că e cei corigenti ne ascultaţi din formule." La care doamna: "nu, nu pentru corigente",  a spus un părinte pentru sursa citată.

Citește și: Rezultate Evaluare Națională 2023: Verifică ce note ai obținut! Cum se pot depune contestațiile?

Profesoara ar fi încălcat regulamentul şi le-ar fi trecut elevilor notele pe care aceştia le-ar fi obţinut la examenul de simularea a Evaluării Naţionale, fără să le ceară acordul părinţilor sau elevilor.

”Mi s-a părut aşa un act răzbunător, ceea ce a făcut doamna profesoară. Cred că nu este adecvat unui cadru didactic”, a adăugat Andreea Birău.

Profesoara ar fi încălcat regulamentul şi le-ar fi trecut elevilor notele pe care aceştia le-ar fi obţinut la examenul de simularea a Evaluării Naţionale.

Profesoara ar fi încălcat regulamentul şi le-ar fi trecut elevilor notele pe care aceştia le-ar fi obţinut la examenul de simularea a Evaluării Naţionale.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

În prima zi de vacanţă le-a pus absenţe. La unii l-a motivat, la alţii nu. Nu ştie ce face. Nu ştie ce face. Nu răspunde de faptele ei”,  a explicat Florentina Lungu, părinte al unui elev.

Părinţii au depus plângere la Poliţie şi au înaintat un memoriu cu 100 de semnături către Inspectoratul Şcolar Prahova şi Ministerul Educaţiei, iar acum, conducerea şcolii a început cercetarea disciplinară a profesoarei.

Citește și: Viitorii medici din Iași au ieșit în stradă. Ce i-a revoltat pe studenți?

”Am cerut direcţiunii şcolii să ne furnizeze toate informaţiile, toate demersurile pe care ei le-au făcut. În acelaşi timp am demarat propria anchetă”, a declarat Ioana Rizea, ISJ Prahova.

Și directoarea  Liceului Teoretic Azuga a avut un punct de vedere.

”Este o comisie, care va cerceta aceste plângeri şi va întocmi un raport în urma cercetării disciplinare”, a precizat Narcisa Mincu.

Poliţia a deschis pe numele profesoarei un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu, iar elevii lasaţi corigenţi vor fi nevoiţi să intre doar la liceele în care mai au locuri libere.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si