Rusia atac civili Ucraina. Trupele rusești continuă de aproape cinci luni luptele de pe teritoriul Ucrainei. Efectele războiului se resimt la nivel internațional, prin relațiile diplomatice tensionate.

Rusia atac civili Ucraina

Civili atacați în Ucraina.

[Sursa foto: AFP]

Rusia este acuzată că lovește ținte civile din Ucraina

Nu de puține ori Rusia a fost acuzată de moartea civililor din Ucraina în urma atacurilor pe care le-au lansat.

Iată care au fost principalele atacuri rusești asupra civililor din Ucraina!

Un copil de 13 ani a fost ucis într-un bombardament la Harkov

Un adolescent în vârstă de 13 ani a fost ucis într-un bombardament efectuat miercuri dimineață de forțele armatei lui Vladimir Putin la Harkov. 

Totodată, în acest atac au fost ucise de tirurile rusești, alte două persoane, conform unui bilanț preliminar anunțat de Oleg Sinegubov, șeful administrației militare regionale, citat de CNN.

"Din păcate, un copil de 13 ani, un bărbat și o femeie au fost uciși în urma bombardamentelor efectuate în această dimineață de trupele de ocupație asupra districtului Saltivski din Harkov",  a transmis Oleg Sinegubov.

Rusia atac civili Ucraina

Rusia a atacat o clădire de birouri civile din Ucraina

Opt persoane au fost ucise, în urma unui atac cu rachete asupra orașului Vinița.

Un atac cu rachete a avut loc în cursul zilei de joi, în orașul Vinița, iar 8 persoane au fost ucișe, potrivit bilanțului autorităților.
"Atac cu rachete în centrul orașului.  Există răniți și morți, printre care și un copil mic.  În fiecare zi, Rusia distruge populația civilă, ucide copii ucraineni, trimite rachete spre obiective civile.  Unde nu există nimic militar.

Ce este aceasta, dacă nu un act deschis de terorism? Inumani. O țară ucigașă. O țară teroristă", a scris Zelenski în mesajul de pe Telegram. 

Rusia atac civili Ucraina

Atacul de la Ceasiv

Volodimir Zelenski a anunțat numărul morţilor din atacul ruşilor la Ceasiv Iar a ajuns la 48. 

„În acest moment, pe lista celor morţi se află 48 de persoane, inclusiv un copil. Din nefericire, numărul celor salvaţi nu s-a schimbat – 9. Salvatorii vor lucra în acel loc până când se vor înlătura toate dărâmăturile. Este unul dintre cele mai brutale atacuri ale ruşilor de pe durata întregului război – atât de multe victime... Condoleanţe rudelor şi prietenilor victimelor”.

Citeste si: Soldații lui Vladimir Putin au ucis un copil de 13 ani într-un bombardament la Harkov

Trupele rusești au bombardat intens orașul Nikolaev

Rusia a bombardat puternic localitatea Nikolaev din sudul Ucrainei, care se învecinează cu Odesa, unde rachetele de croazieră trimise din Marea Neagră au ucis cel puțin 21 de oameni în cursul zilei de vineri.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Au loc explozii puternice în oraş! Rămâneţi în adăposturi", a scris primarul Senkevici pe contul său de Telegram.

Sanatoriu distrus de un atac cu rachete al Rusiei

Rusia a lansat un atac devastator în noaptea de joi spre vineri asupra unui bloc de locuințe și a unei clădiri dintr-un centru balnear din Odesa, care a provocat cel puțin 19 morți și zeci de răniți, potrivit autorităților ucrainene. Atacul a fost perceput ca o răzbunare a Moscovei după retragerea forțată din Insula Șerpilor. Printre civilii care se aflau acolo erau și patru copii care au murit.

Rusia atac civili Ucraina

Sanatoriu distrus de bombele rușilor.

[Sursa foto: Twitter]

Cel puțin 18 morți în mall-ul din Kremenciuk

Forțele ruse nu se mai limitează la lupta pe teren din Donbas, ci au revenit bombardamentee cu rachete de croazieră în Kiev și alte orașe de pe teritoriul ucrainean, cu ținte civile- blocuri de locuințe, centre comerciale, școli și grădinițe.

Cel mai recent bilanț vorbește de 18 morți în urma bombardării centrului comercial din Kremenciuk, potrivit Pravda.com.ua. 

Rusia atac civili Ucraina

Mall din Ucraina bombardat de ruși.

[Sursa foto: Twitter]

Rusia a bombardat din nou regiunea Odesa

În dimineața zilei de luni, 27 iunie,  Rusia a bombardat din nou regiunea Odesa, la sud-vestul Ucrainei, în apropiere de țărmul Mării Negre.

Potrivit Nexta TV, printre răniții din jurul orașului Odesa   se află și un copil, alături de mai multe persoane civile.

Rusia atac civili Ucraina

Rusia a atacat de mai multe ori regiunea Odesa.

[Sursa foto: Twitter]

60 de civili au fost uciși într-un atac asupra unei școli din Bilohorivka

Președintele Volodimir Zelenski a afirmat că 60 de civili au fost omorâți în timpul unui discurs de noapte dintr-o școală din Bilohorivka.

"În urma atacului aerian rusesc de la Bilohorivka, regiunea Lugansk, aproximativ  60 de persoane au fost ucise. Civili care pur şi simplu s-au ascuns

în şcoală de bombardamente. A fost o rachetă direcţionată spre şcoală. O altă crimă a ocupanţilor. O nouă lovitură cu rachete în regiunea Odesa, lovind din nou o clădire de locuinţe. Din nou bombardamente în regiunea Sumî. Bombardări violente în Donbas şi regiunea Harkov. De parcă azi nu este 8 mai.

De parcă mâine nu este 9 mai, când pacea ar trebui să fie cuvântul principal. Pentru toţi oamenii normali", a spus Zelenski.

Rușii au bombardat o școală în care se adăposteau 90 de oameni

Forţele ruse au lansat o bombă puternică asupra unei şcoli în care se adăposteau 90 de persoane, a anunţat sâmbătă guvernatorul regiunii Lugansk.

Administrația ucraineană din regiunea Lugansk a anunțat, sâmbătă, că  rușii au lansat o bombă asupra unei școli  din satul Belogorovka de lângă Lisichansk, în subsolul căreia se adăposteau aproximativ 90 de oameni.

Cadavrele a 1.150 de civili au fost descoperite în regiunea Kiev de la declanșarea războiului

Cadavrele a 1.150 de civili au fost descoperite în regiunea Kiev de la declanșarea invaziei ruse, iar 70% dintre acestea aveau răni provocate de gloanțe.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Andrii Nebitov, șeful poliției din Kiev, a declarat că majoritatea cadavrelor au fost găsite în orașul Bucha.

"Până la ora actuală, noi am găsit, examinat şi am predat instituţiilor criminalistice 1.150 de cadavre de civili.  Vreau să subliniez că aceştia erau civili, nu militari", a spus Nebitov în înregistrarea video, în timpul căreia stă printre dărâmăturile unor clădiri distruse de luptele grele care au avut loc în regiunea Kiev.

Citeste si: Ungaria negociază cu Rusia pentru gazele naturale: Szijjarto a ajuns joi la Moscova

Armata rusă a ucis 132 de civili la Makariv, lângă Kiev

Armata rusă a ucis 132 de civili la Makariv, în regiunea Kiev. Declarația vine din partea primarului orașului. Oficialii ucraineni continuă să evalueze distrugerile provocate de armata rusă.

Masacrul de la Bucha

Imagini „bântuitoare” cu cadavre torturate, posibile execuții și  rapoarte despre violență sexuală  „arată adevărata față a războiului brutal al Rusiei” împotriva Ucrainei, a transmis joi G7, potrivit  BBC.

Peste 400 de persoane au fost executate de forțele rusești.

Rusia atac civili Ucraina

Masacrul de la Bucha. 

[Sursa foto: European Digital Media Observatory]

Ce riscă Rusia după ce atacurile asupra civililor din Ucraina vor fi judecate

Moscova neagă, în ciuda tuturor evidențelor, uciderea de civili. Dmitri Peskov, a declarat: „Aș dori să vă reamintesc cuvintele președintelui că forțele armate ruse nu lucrează cu ținte civile".

Măsurile pe care Uniunea Europeană le-a adoptat până acum în cazul Rusiei:

  • sancțiuni individuale
  • sancțiuni economice
  • restricții referitoare la mass-media
  • măsuri diplomatice

Acestea au ca scop reducerea capacității Kremlinului de a finanța războiul și impunerea costuri economice și politice clare elitei politice ruse responsabile de invazie.

Citeste si: Pierderile Rusiei în 148 zile de război in Ucraina. Armata lui Vladimir Putin s-a decimat cu peste 38.800 de soldați


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si