Potrivit directorului SAJ Galaţi, Mihail Polinschi, în acest moment, sunt 13 angajaţi de la staţia din municipiul care sunt infectaţi. Ultimele două diagnostice au fost stabilite în cursul zilei de joi. Se asemenea, 17 cadre au fost în izolare la domiciliu până astăzi, când au revenit 10 dintre ei.

Citeste si: Braşov: Poliţiştii fac cercetări după ce un bărbat de 81 de ani a murit de coronavirus în Spitalul Judeţean

Citeste si: Coronavirus: Spania înregistrează 683 de decese în 24 de ore

Citeste si: Primăria Capitalei a început tratamentele de combatere a ţânţarilor şi căpuşelor din Bucureşti

Încă 13 angajați din sistemul medical au fost confirmați cu noul covid-19

Din cauza numărului ridicat de angajaţi din cadrul SAJ infectaţi, conducerea instituţiei a cerut permisiunea de se face angajări. Ulterior, Ministerul Sănătăţii a aprobat angajarea a 19 persoane, însă încadrările nu s-au realizat deocamdată.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Pe de altă parte, liderul de sindicat de la nivelul SAJ Galaţi, dr. Cătălin Roşu, spune că starea de spirit a colegilor săi este extrem de afectată, după ce ambulanţierii şi asistentele s -u îmbolnăvit rând pe rând.

Încă 13 angajați din sistemul medical au fost confirmați cu noul covid-19

”Starea de spirit a colegilor mei e foarte proastă, evoluţia rezultatelor pozitive e foarte mare şi în scurt timp. Toţi sunt presaţi din această cauză, au familii, părinţi bătrâni acasă şi le e teamă să nu-i îmbolnăvească şi pe ei”,a declarat joi liderul de sindicat al SAJ Galaţi.

Citeste si: Avertismentul medicilor veterinari: „Dacă sunt infectate, nu interacționați cu animalele de companie!”

În judeţul Galaţi sunt 175 decazuri de infectare cu coronavirus.

În prezent, în Românii, avem 357 de cadre medicale care au fost infectate cu COVID-19. Reprezintă aproape 15% din totalul cazurilor confirmate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si