Medicul infecționist al Spitalului Municipal Rădăuți a anunțat DSP Suceava despre faptul că un număr de 13 copii, cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani acuzau simptomatologie digestivă, respectiv greață, cefalee, dureri abdominale, simptome specifice unei toxiinfecții alimentare. 

Copiii fac parte din două grupuri de elevi din Capitală care s-au cazat din seara zilei de 3 iulie la o pensiune din Suceviţa.

Citeste si: Zeci de elevi din Timișoara, intoxicați în tabără. 9 dintre ei au fost internați în spital

Ulterior, o echipă de inspectori din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică s-a deplasat la faţa locului şi a efectuat un control la operatorul de turism unde au fost cazaţi copiii.

Au fost recoltate probe din apă și alimente 

Cu prilejul verificărilor efectuate în unitate au fost recoltate nouă probe de alimente, o probă de apă şi cinci teste de salubritate, probele recoltate fiind în lucru.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

DSP a reconstituit traseul copiilor. Pe durata drumului au consumat pachetele luate de acasă, iar începând cu seara zilei de duminică au servit toate mesele la pensiune. În cursul nopţii de luni spre marţi, un copil s-a simţit rău acuzând dureri abdominale, greaţă şi vărsături, apoi au apărut celelalte cazuri. 

Citeste si: Secetă mare în România. Premierul Ciucă îndeamnă populația la un consum responsabil al apei potabile

Au ajuns la Camera de gardă a Spitalului Municipal Rădăuţi în seara zilei de 5 iulie, începând cu ora 22,30, toţi fiind consultaţi şi primind tratament simptomatic, în urma căruia evoluţia a fost favorabilă.

Ancheta epidemiologică se află în derulare şi se aşteaptă rezultatul analizelor pentru a stabili cauza care a dus la producerea acestui eveniment neplăcut. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si