Close sidebar
Close sidebar

139 de cetăţeni afgani, colaboratori ai trupelor române, au ajuns cu bine joi seară în România

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a anunţat, joi seară, 9 septembrie 2021, că un număr de 139 de cetăţeni afgani, colaboratori ai trupelor române, au ajuns cu bine în România cu o aeronavă TAROM. Cetăţenii au fost evacuaţi din Afganistan în urma demersurilor Celulei de criză interinstituţionale convocate la data de 13 august.

Andreea Bolocan,

130 de cetățeni afgani au sosit în România [Sursa foto: Inquam Photos/George Călin]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

”Tocmai a ajuns în România cea mai mare parte a cetăţenilor afgani, a afganilor noştri, care au fost evacuaţi de România din Afganistan. Aţi asistat la încheierea cu succes a celei mai ample operaţiuni de extragere din Afganistan în cadrul căreia am reuşit aducerea la Bucureşti a 139 de cetăţeni aflaţi sub protecţia României dintre cei 156 care au fost evacuaţi de către celula de criză”, a afirmat, joi seară, Bogdan Aurescu. 

Aurescu a declarat că este vorba despre foşti colaboratori ai trupelor române în teatrul de operaţiuni din Afganistan, studenţi cu burse în România, precum şi alte categorii vulnerabile: jurnalişti, activişti pentru drepturile omului, magistraţi şi membri de familie ai acestora.

Citeste si: Bătuți de talibani până când nu s-au mai putut ridica în picioare

”Alţi 17 cetăţeni sprijiniţi de România şi care au primit asistenţă din partea României au optat să continue călătoria prin alte mijloace către destinaţia lor finală, România”,  precizat Aurescu, explicând că cetăţenii afgani vor ajunge în zilele următoare în ţară. 

49 de cetățeni români au ajuns aseară din Afganistan

Aurescu a spus că au ajuns în România 49 de cetăţeni români care au dorit să fie evacuaţi din Afganistan, 7 cetăţeni străini, din state partenere ale României.

8 cetățeni români au rămas în Afganistan

Se pare că un număr de 8 cetăţeni români au rămas în Afganistan şi nu doresc să fie repatriaţi până în acest moment. Cei 139 de cetăţeni afgani vor intra în carantină. După încheierea formalităţilor, cererile lor de protecţie internaţională vor fi preluate, iar apoi urmează să fie cazaţi în centrul de azil de la Galaţi.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Aeronava Tarom [Sursa foto: Inquam Photos/George Călin]

Citeste si: Americanii au lăsat Afganistanul talibanilor

Au fost misiuni extrem de complicate, intense, inclusiv la nivel uman, emoţional, pentru că Afganistanul este scena unor drame umane greu de imaginat ”, a mai afirmat Aurescu. 

Totodată, acesta a mai precizat că activitatea celulei de criză va continua în perioada următoare. 

 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI