Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - 14 noiembrie: Ziua Internațională a Murăturilor. Care este secretul pentru cele mai delicioase murături

Sunt vedetele incontestabile ale sezonului și aproape că nu există masă fără ele! Vorbim despre delicioasele murături, atât de consumate de români și nu numai. Mai sărate sau mai acre, murăturile însoțesc aproape fiecare fel de mâncare, așa că nu-i de mirare că au și ele o zi aniversară: astăzi este Ziua internațională a Murăturilor.

,

14 noiembrie: Ziua Internațională a Murăturilor. Care este secretul pentru cele mai delicioase murături

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Dana Luțu, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

Care este secretul pentru cele mai delicioase murături

„Într-adevăr, astăzi de Ziua Internațională a Murăturilor. M-am gândit să vă fac poftă cu murături deosebite, realizate după rețete speciale. Acum, o să-l rog pe colegul meu să vă arate ce pastel de culori și ce combinații minunate avem pe masă și cred că este momentul să aflăm și secretul lor vreau să o întreb pe dna. Câte sortimente de murături avem pe masă?”

Flori Chitaru:  „Pe masă sunt multe sortimente de murături. Culorile sunt date de legumele care sunt puse la murat. Cele care sunt roșii sunt de la varza roșie, care colorează toate legumele care sunt puse împreună la murat.

Sunt castraveți, ardei iute, gogonele. Majoritatea sunt puse în saramură, gogoșoarii sunt puși în oțet.”

Citeste si: Pensiile românilor se indexează de la 1 ianuarie 2025! Cum poți vedea dacă ți se majorează pensia- kanald.ro

Citeste si: Mii de euro de la stat pentru tinerii care vor deveni părinți! Ce condiții trebuie să îndeplinească- wowbiz.ro

Citeste si: Accidentul cumplit din Suceava a fost filmat: Momentul în care mașina se izbește de cisternă și ia foc. O întreagă familie a murit- antena3.ro

Dana Luțu, reporter Kanal D:   „Vorbeam să le facem poftă tuturor. Haideți să facem un platou de murături împreună. Avem gogoșari care trebuie să fie puși cu hrean.”

Flori Chitaru:  „Trebuie puși cu hrean ca să reziste foarte bine peste iarnă, castraveți care sunt puși în saramură și care au un secret al lor: să fie puși până de Sfântă Marie.

Conopida care merge cu orice conopida, secretul este să fie puși la timpul lor. Restu murăturilor e bine să fie puse între Sfânta Paraschiva și Mihai și Gavril.” 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI