Close sidebar
Close sidebar

1528 de combinatii interzise la placutele de inmatriculare auto. Uite ce combinatii de litere NU ai voie sa iti pui

Numerele de inmatriculare se atribuie la rand, in ordine crescatoare, potrivit Regulamentului de aplicare a Codului Rutier, dar se poate opta pentru o varianta personalizata. Este important, insa, sa stii ca sunt peste 1.500 de combinatii interzise


DISTRIBUIE
acest articol

Daca vrei sa iti alegi un anumit numar de inmatriculare pentru masina ta, tot ce trebuie sa faci este sa soliciti acest lucru atunci cand o inmatriculezi.

Totusi, atunci cand iti alegi numarul de inmatriculare trebuie sa tii cont de cateva restrictii.Potrivit Regulamentului de aplicare a Codului Rutier, nu pot fi atribuite combinatiile de litere care pot avea o semnificatie obscena sau cele care pot conduce la asocierea cu denumirile unor autoritati publice, daca acestea solicita in scris autoritatii emitente restrictionarea atribuirii unei anumite combinatii a numarului de inmatriculare, scriu jurnalistii de la newspascani.ro.

POL, DEP, SEN sau SRIintezise!

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Alimentele și băuturile bogate în flavonoide pot reduce cu o treime riscul de demență. Cât de des ar trebui consumate- antena3.ro

Combinatiile interzise de numere de inmatriculare sunt cuprinse intr-un dictionar al Directiei Regim Permise de Conducere si inmatriculare a Vehiculelor. Acest dictionar functioneaza la nivelul intregii tari si include 1.528 de combinatii interzise. Printre acestea se numara combinatiile care au fost restrictionate pentru uzul propriu al unor institutii: Politia Romana (POL), Camera Deputatilor (DEP), Senat (SNT), Serviciul Roman de Informatii (SRI) sau Ministerul Administratiei si Internelor (MAI).

PZD, PLM, PUL, CUR, MUI, FUT, deasemenea, interzise

De asemenea, sunt interzise si combinatiile de litere care incep cu “I” sau “O” deoarece aceste litere pot fi confundate cu cifrele 1 si 0.

Din acelasi motiv, nu sunt permise nici combinatiile “III” sau “OOO”. in plus, sunt interzise si combinatiile care au conotatii sexuale cum ar fi: PZD, PLM, PUL, CUR, MUI, FUT s.a.m.d.Regulamentul de aplicare a Codului Rutier mai stipuleaza ca persoanele care detin deja vehicule inmatriculate cu numere restrictionate pot utiliza in continuare numerele in cauza, dar numai pana la instrainarea vehiculului.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI