Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, au făcut două percheziții în municipiul Ploiești, în comuna prahoveană Târgşorul Vechi și în alte 13 descinderi în municipiul București.

Citeste si: Închisoare de la 1 la 5 ani pentru patronii care nu îşi plătesc impozitele în 60 de zile de la scadență

Prejudiciul adus atinge suma de 700.000 de lei

"În fapt, în perioada anilor 2011-2017, persoanele bănuite au desfăşurat activităţi economice cu materiale de construcţii, deşeuri metalice şi prefabricate metalice, înregistrând în documentele de evidenţă contabilă şi declarând organelor fiscale cheltuieli care nu au la bază operaţiuni comerciale reale, de la agenţi economici cu comportament fiscal inadecvat, în scopul sustragerii de la plata taxelor datorate bugetului de stat. Mai mult, prin intermediul unor persoane interpuse a fost creat un lanţ economic şi financiar care să dea aparenţa legalităţii operaţiunilor şi posibilitatea retragerii sumelor de bani rezultate din activitatea infracţională", se arată într-un comunicat dat publicităţii miercuri seară de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova.
Afacerile cu materiale de construcții, deșeuri metalice și prefabricate duc la un prejudiciu de 709.228 de lei.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Cine sunt românii care ar putea plăti taxe mai mari din 2022


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si