Un transport 177.700 doze de vaccin Moderna au ajuns în Bucureşti, dozele fiind stocate la Compania Naţională „Unifarm” SA. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin au fost aduse în Bucureşti pe cale terestră.

177.700 doze de vaccin Moderna au sosit în ţară

Dozele au fost depozitate la Compania Naţională „Unifarm” SA, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

Depozitul Companiei Naţionale „Unifarm” SA este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.  

Până în prezent, 3.537.400 de doze Moderna au fost recepţionate, iar 984.373 au fost deja utilizate pentru vaccinarea populaţiei.  

Citeste si: Epidemiologul Octavian Jurma, avertisment dur după recordul absolut de infectări Covid. Ce se întâmplă săptămâna viitoare

România și Bulgaria la coada clasamentului UE când vine vorba de vaccinare

În Bulgaria, doar 33,2% din populaţia adultă a primit o doză dublă, în timp ce indicele de protecție cu o singură doză a ajuns la 34,1% din totalul celor de peste 18 ani.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

În România, 49,3% dintre adulți au administrată doza unică şi 48,5% doza dublă.

La ultima raportare, 16.717 doze de vaccin anti-Covid au fost administrate, potrivit datelor transmise miercuri, 19 ianuarie 2022, de autoritățile sanitare. 

De la debutul campaniei de vaccinare, în 27 decembrie 2020, în țara noastră au fost administrate 16.249.905 doze de vaccin, cele mai multe, respectiv 12.415.179 de la Pfizer.

În total, au fost raportate 19.830

de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson&Johnson. Dintre acestea, 2.165 au fost reacţii de tip local, iar 17.665 reacţii generale.

Citeste si: Focar de Coronavirus la un spital din țară. Au fost confirmate 19 cazuri, chiar și în rândul personalului medical


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si