Close sidebar
Close sidebar

2 decembrie 2022, zi liberă: Cine nu muncește în vinerea după Ziua Națională

2 decembrie 2022, zi liberă. Potrivit legii, zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie sunt zile nelucrătoare. Pentru anumiți angajați va fi liberă și ziua de 2 decembrie. Iată despre cine este vorba!

Madalina Grigore,

2 decembrie 2022, zi liberă: Cine nu muncește în vinerea după Ziua Națională

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

2 decembrie 2022, zi liberă. Ziua de 2 decembrie pică într-o vineri, iar unii angajați se vor putea bucura de trei zile libere la care se adaugă și weekendul.

Iată ce angajați nu vor munci vineri, 2 decembrie!

2 decembrie 2022, zi liberă: Cine nu muncește în vinerea după Ziua Națională

[Sursa foto: PixaBay]

2 decembrie, zi liberă: cine nu va munci în această zi?

Ziua de 2 decembrie a fost anunțată zi liberă pentru angajații din sectorul public. Astfel că salariații din acest sector vor avea parte în minivacanța de 1 decembrie de 5 zile libere din partea statului. 

Guvernul României a decis ca vineri, 2 decembrie, să fie zi liberă pentru angajații instituțiilor și autoritățile publice. Ținând cont de faptul că 2 decembrie este într-o zi de vineri și după două zile libere din partea statului, 30 noiembrie și 1 decembrie, autoritățile au decis să fie zi liberă care unește liberele legale cu zilele de weekend. 

Citeste si: Helmut Duckadam, operat pe cord deschis la București! Care este starea lui de sănătate acum?- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Arheologii au găsit cocaină în creiere mumificate ale unor italieni: Drogul a ajuns în Europa cu 200 de ani mai devreme decât se credea- antena3.ro

Citește și: Începutul Postului Crăciunului 2022: Calendar ortodox. Superstiții și obiceiuri

Astfel, ziua de 2 decembrie este considerată „punte” pentru angajații din sectorul public care vor fi liberi 5 zile.

În vinerea după Ziua Națională angajații instituțiilor publice vor fi liberi. Guvernul a luat această hotărâre cu condiția ca ziua de vineri, 2 decembrie, să fie recuperată. 

Important de menționat este că doar angajații din sectorul public vor avea parte de o zi liberă pe 2 decembrie. În cazul angajaților de la privat,  decizia de a declara ziua de 2 decembrie zi liberă  este luată la nivel de companie.

„Guvernul a stabilit ca vineri, 2 decembrie 2022, să fie zi liberă pentru salariații din instituțiile şi autoritățile publice, având în vedere că aceasta se situează între zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, conform Codului Muncii, și zile de repaus săptămânal. Decizia de a stabili zilele libere la începutul anului, pentru personalul din sistemul bugetar, a fost luată potrivit Codului Muncii, astfel încât angajatorii și angajații să își poată stabili și previziona zilele libere pentru întregul an”,   potrivit documentului emis de Guvern.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Arheologii au găsit cocaină în creiere mumificate ale unor italieni: Drogul a ajuns în Europa cu 200 de ani mai devreme decât se credea- antena3.ro

Chiar dacă 2 decembrie 2022 este zi liberă, autoritățile au precizat că această zi va fi recuperată, deoarece aceasta nu se află pe lista liberelor legale. Astfel, pentru a putea recupera ziua de 2 decembrie, instituțiile şi autoritățile publice își vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2022. 

2 decembrie 2022, zi liberă: Cine nu muncește în vinerea după Ziua Națională

[Sursa foto: PixaBay]

Zilele libere legale în 2023

  • Luni 2 ianuarie – a doua zi de Anul Nou;
  • Marți 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române;
  • Vineri, 14 aprilie – Vinerea Mare;
  • Luni 17 aprilie – a doua zi de Paște;
  • Luni 1 mai – Ziua Muncii;
  • Joi 1 iunie – Ziua Copilului;
  • Luni 5 iunie – a doua zi de Rusalii sau Pogorârea Sfântului Duh;
  • Marți 15 august – Sfânta Marie;
  • Joi 30 noiembrie – Sfântul Andrei;
  • Vineri 1 decembrie – Ziua Națională a României;
  • Luni 25 decembrie – prima zi de Crăciun;
  • Marți 26 decembrie – a doua zi de Crăciun.

Citeste si:  Zile de post 2023: Când nu se fac nunţi?

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI