Țara este împărțită în două. Alertă de caniculă pentru 20 de județe și alertă de vijelii pentru alte 19 județe.
Codul este emis luni și este valabil până marți, atunci când disconfortul termic va fi accentuat pentru mare parte din țară.

Citeste si: VIDEO| Cod galben extins pentru o mare parte din țară. Sunt anunțate încă trei zile de caniculă

Codul galben este valabil până marți

În regiunile sud-estice disconfortul termic se va menține ridicat și pe parcursul zilei de 31 august.
Codul galben este valabil pentru județele: Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman și Olt.

Citeste si: VIDEO- Ploile au făcut ravagii în toată țara: patru autovehicule au rămas blocate într-un pasaj, la Târgovişte

Județele vizate de ploi torențiale și descărcări electrice sunt: Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin și Hunedoara.

Ploile de săptămâna trecută au făcut ravagii în toată țara

Patru autovehicule, printre care și un microbuz, au rămas blocate, seara trecută, într-un pasaj, la Târgoviște, din cauza unei ploi torențiale. Zona a fost grav inundată, iar pentru a scoate autovehiculele a fost nevoie de intervenția  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  . 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Codul portocaliu de precipitații le-a dat de muncă pompierilor din Dâmbovița, fiind nevoiți să intervină după ce  mai multe străzi au fost inundate.

Citeste si:  VIDEO- Ploile au făcut ravagii în Dobrogea: mai multe curți au fost inundate în Constanța, iar în Tulcea un copac a căzut pe o maşină în mişcare

"Pompierii de la Detaşamentul Târgovişte au acţionat pentru scoaterea persoanelor din apă. Şoferul microbuzului a suferit un atac de panică şi a fost asistat medical de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Dâmboviţa”, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si