Cel puțin 20 de persoane au murit arse de vii în urma coliziunii dintre un autobuz cu pasageri și o cisternă cu benzină, transmite presa internațională.

Citeste si: Șoferul unui microbuz face mii de kilometri pentru a duce refugiați ucraineni în Marea Britanie

Accidentul a avut loc în provincia Punjab din Pakistan, marți, 16 august 2022, pe o autostradă din Multan, la aproximativ 350 km de orașul Lahore.

Pakistanul și India sunt recunoscute pentru numărul mare de accidente cu victime multiple, din cauza infrastructurii rutiere precare, dar și a indisciplinei în trafic. 

Cauza accidentului: viteza excesivă

Accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive, potrivit Indian Express. Traficul a rămas blocat pe autostradă mai multe ore după accident.

Citeste si: Un șofer a accidentat grav trei pietoni

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Coliziunea dintre cele două vehhicule se s-a produs la ora locală 4 dimineața și un incendiu a izbucnit în urma coliziunii.

accident pakistan

20 de victime după accidentul din Pakistan

[Sursa foto: Twitter]

„Douăzeci de oameni au murit într-o coliziune între un autobuz care mergea spre Karachi dinspre Lahore și o cisternă petrolieră. După coliziune, atât autobuzul, cât și cisterna au luat foc, iar pasagerii au ars de vii”, a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor de urgență.

Dintre pasagerii răniți, șase au suferit arsuri și au fost mutați la Spitalul Nishtar din Multan, unde starea lor este considerată critică.

Intervenția salvatorilor, aproape imposibilă 

Oficialul pakistanez a mai spus că focul a cuprins ambele vehicule imediat după accident, iar operațiunea de salvare a fost foarte dificilă pentru echipele de salvare și pompieri.

"Cele mai multe cadavre ale pasagerilor sunt arse complet și dincolo de recunoaștere.

Aceste cadavre vor fi predate familiilor după un test ADN”, a spus el.

Ministrul-șef din Punjab, Parvez Elahi, a transmis condoleanțe familiilor pentru pierderea de vieți în urma accidentului și a îndrumat autoritățile sanitare în cauză să ofere un tratament cât mai bun răniților.

De asemenea, a îndrumat administrația să coopereze cu familiile decedaților pentru identificarea acestora.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si