„În cele 2 zile au fost transferați 21 pacienți. Din nefericire, o pacientă a decedat în timpul transferului, deci în centrele universitare din Szeged și Debrecen se află 20 pacienți internați. Astăzi vor mai fi transferați alți 5 pacienți la Szeged din zona de vest a țării. Așa cum am anunțat în spitalele din Ungaria a fost trimis personal medical din România care ține legătura cu familiile pacienților transferați”, au anunțat autoritățile române.

Citeste si: Mama și copilul nenăscut, răpuși de COVID

Klaus Iohannis i-a mulțumit premierului Ungariei

În urmă cu o zi, președintele Klaus Iohannis i-a adresat mulțumiri premierului Ungariei, Viktor Orban, pentru ajutorul pe care Ungaria îl oferă României în tratarea bolnavilor de Covid-19.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Rată de infectare record în București. Incidența în Capitală a trecut de 16 la mie

Ce au declarat reprezentanții Administrației Prezidențiale

„Președintele României, Klaus Iohannis, a avut vineri, 15 octombrie 2021, o convorbire telefonică cu Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán, la inițiativa părții române. Președintele Klaus Iohannis i-a mulțumit Prim-ministrului Viktor Orbán pentru ajutorul oferit de autoritățile ungare pacienților români, care reprezintă un gest de adevărată solidaritate europeană în aceste momente dificile ale pandemiei de COVID-19.

Președintele României a apreciat în mod deosebit realizarea rapidă a transferului unor bolnavi de COVID-19, aflați în stare critică, pentru tratament în spitale din Ungaria, la Szeged și Debrecen ”, au spus cei de la Administrația Prezidențială.

Citeste si: Primele infectări după pelerinajul la racla Sfintei Parascheva


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si