Program ziua aviației. În fiecare an, pe 20 iulie, este sărbătorită Ziua Aviației. Cu această ocazie miercuri la Monumentul Eroilor Aerului din Piața Aviatorilor va fi o ceremonie militară și religioasă și va exista și un moment de depuneri de coroane de flori în memoria eroilor aviatori.  

ziua aviației

Program Ziua Aviației- 20 iulie

[Sursa foto: roaf]

Ce reprezintă 20 iulie pentru Aviația Română

Sărbătorită la 20 iulie, zi în care este prăznuit Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene îl cinstește în acest mod pe ocrotitorul spiritual al temerarilor zborului.

Aviaţia militară română a fost înființată în anul 1910, primul avion militar, proiectat de Aurel Vlaicu şi realizat de Arsenalul Armatei zburând la 17 iunie 1910. 

Citeste si: Sfântul Ilie 2022: Mesaje, urări şi felicitări cu La mulţi ani!

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

În 1911, au fost brevetaţi primii ofiţeri ca piloţi, iar în anul 1912, a fost înființată prima şcoală de zbor, urmând ca prima lege de organizare a aeronauticii să apară în 1913, potrivit de pe site ul  http://www.roaf.ro/.

ziua aviației

Program Ziua Aviației.

[Sursa foto: roaf]

Programul evenimentelor dedicate Zilei Aviaţiei Romane şi a Forţelor Aeriene

„Monumentul va fi survolat de aeronave militare din dotarea Forţelor Aeriene Române, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii, aeronave civile din dotarea Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă și Aeroclubului României din subordinea Ministerului Transporturilor, o aeronavă de transport

pasageri din dotarea Tarom, aeronavele echipei independente de acrobație aeriană Iacării Acrobați, precum și aeronave civile din dotarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială Elie Carafoli”, potrivit Aviația Magazin.

Citeste si: Sfântul Ilie 2022: Ce se spune în popor despre această zi de sărbătoare? Tradiţii româneşti

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

„Cu ocazia sărbătorii Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, miercuri, 20 iulie, începând cu ora 11:00, la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor, se va desfăşura o ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane de flori în memoria eroilor aviatori.Pe timpul ceremoniei vor evolua aproximativ 20 de aeronave militare de tip F-16 Fighting Falcon, C-130 Hercules, C-27J Spartan, Antonov AN-30, IAR-330, IAR-99 aparţinând Forţelor Aeriene Române, două aeronave de tip Eurofighter Typhoon aparținând Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, două aeronave de tip Eurofighter Typhoon ale Forţelor Aeriene Italiene, 2 elicoptere tip EC-135 aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, 2 elicoptere IAR-330 Puma ale Serviciului Român de Informaţii, o aeronavă Boeing 737 aparținând Tarom precum și 4 aeronave Extra 300 aparținând Aeroclubului României”, declară Forțele Aeriene Române. 

Citeste si: Sf. Ilie 2022: Ce tradiţii se respectă în această zi sfântă?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si