Conform ultimului raport dat publicitatii de Institutului National de Statistica (INS), valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net pe luna martie 2018, raportat la februarie 2018, s-au inregistrat in activitati de servicii in tehnologia informatiei (6.689 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (1.541 lei).

Profituri mici, salarii mici Danut Juganaru, directorul general al Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta (CCINA) spune ca aceste date scot in evidenta faptul ca domeniul hotelurilor si restaurantelor continua sa ramana pe ultimul loc.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Eu nu sunt surprins atat de faptul ca cele mai mici salarii sunt in domeniul restaurante si hoteluri pentru ca asa a fost in ultimii ani deoarece, chiar daca unora nu le place acest adevar, mai sunt unele unitati prin tara unde se mai practica plata muncii la gri. Adica, un angajat primeste minim pe economie in baza unui contract de munca si, in plus, primeste si alti bani nefiscalizati.

Deci, nu o sa stim niciodata suma intreaga pe care o primeste salariatul din acest sector."

Citeste mai mult AICI! 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si