Close sidebar
Close sidebar

2024 este an bisect. Ce nu este bine să faci în astfel de ani? Aduce mare ghinion

Anul 2024 este an bisect. În următoarele rânduri ți-am pregătit informații generale despre data de 29 februarie, care există doar în anii bisecți, dar și câteva superstiții legate de acești ani.

Ana-Maria Costea,

Anul 2024 este an bisect. Află ce nu trebuie să faci pentru a nu avea parte de ghinion.

[Sursa foto: iStock]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Anul 2024 este an bisect și va avea 366 de zile, cu o zi mai mult față de un an nebisect, care are 365.

În anul bisect accentul pică pe luna februarie, deoarece aceasta are 29 de zile în loc de 28 de zile, cât este normalul în anii nebisecți.

O dată la fiecare patru ani este un an bisect. Potrivit ani-bisecti.ro, sunt 98 de ani bisecți în fiecare ciclu de 400 de ani. Următorul an bisect va fi, așadar, în 2028.

Ce nu este bine să faci într-un an bisect? Riști să ai parte de ghinion mare.

[Sursa foto: iStock]

Ce trebuie să știi despre anii bisecți? Aspecte generale despre anii cu 366 de zile

Rolul anilor bisecți este acela de a sincroniza anul calendaristic cu cel astronomic, astfel împiedicând sărbătorirea Crăciunului în luna noiembrie, spre exemplu.

La fiecare patru ani se adaugă o zi în plus la finalul lunii februarie și astfel se menține corectitudinea calendarului în raport cu anotimpurile astronomic.

În calendarul gregorian, un an are 365 de zile, iar un an conform orbitei planetei noastre în jurul Soarelui are aproximativ 365,25 de zile, deci nu au aceeași durată. 

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Calculul anilor bisecți este relativ simplu. Dacă un an este bisect, atunci acesta va fi divizibil exact cu 4. În schimb, anii divizibili cu 100 (spre exemplu 1900 sau 2000), nu pot fi ani bisecți decât dacă pot fi divizibili cu 400. Astfel, dacă un an respectă cele două reguli menționate anterior, este considerat an bisect.

Ce nu este bine să faci într-un an bisect? Superstiții populare

Într-un an bisect nu este bine să iei decizii radicale, care îți pot schimba viața drastic și care te pot afecta pe termen lung.

Se spune că nu este bine să te căsătorești și nici să divorțezi într-un an bisect. Conform superstiției, căsătoria se poate destrăma destul de repede, iar divorțul poate fi, de fapt, o alegere foarte neinspirată. Cei care aleg să divorțeze riscă să nu își găsească partener mult timp.

În unele țări, ziua de 29 februarie se consideră a fi chiar norocoasă pentru a se căsători.

Se spune că cei care se nasc pe data de 29 februarie într-un an bisect vor avea parte de multe ghinioane în viață, inclusiv suferință. 

Anul 2024 este an bisect și va avea 366 de zile, cu o zi mai mult față de un an nebisect, care are 365.

[Sursa foto: iStock]

Anumiți astrologi sunt de părere că în anii bisecți trebuie să avem grijă cu lucrurile pe care le facem pentru a preveni sau pentru a nu atrage eventuale pericole. Alții spun că acest an bisect este potrivit pentru purificare sufletească.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Conform normelor străvechi, în ziua de 29 februarie femeile își pot cere în căsătorie bărbatul pe care îl iubesc. 

Într-un an bisect nu este bine să demarați noi proiecte cum ar fi o afacere sau construcția unei case.

Se mai spune că o dată la patru ani, toate ciupercile din pădure devin otrăvitoare și de aceea ele nu ar trebui culese.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI