24 august- Ziua Națională a Ucrainei. Ucraina, țara care se află la granița României, în nordul țării, și care în prezent se află în război cu Rusia, este cea mai întinsă țară europeană.

Dacă nu luăm în calcul Rusia, care are o suprafață de 3.995.200 km pătrați și care se întinde și pe continentul asiatic, atunci Ucraina rămâne cea mai întinsă țară din Europa, cu o suprafață de 603.628

km pătrați.

Iată cele mai interesante lucruri despre Ucraina, cea mai întinsă țară din Europa!

Citește și: FOTO- Motivul pentru care peștii din adâncul oceanelor arată precum extratereștrii

24 august 2023- Ziua Națională a Ucrainei: Cele mai interesante lucruri despre cea mai întinsă țară europeană

1. Costumul național al Ucrainei este Vyshyvanka

La fel ca multe alte țări, și Ucraina are propriul costum național, diferențiat de toate cele care mai există. Acesta se numește Vyshyvanka și se diferențiază de altele datorită detaliilor sale de broderie, minuțios lucrate.

Costumul național al Ucrainei, Vyshyvanka, este compus dintr-o cămașă albă simplă din in, decorată cu broderii florale sau ornamentale, cusute manual. Costumul este purtat atât de femei, cât și de bărbați.

24 august 2023 - Ziua Națională a Ucrainei: Cele mai interesante lucruri despre cea mai întinsă țară europeană

Costumul național al Ucrainei, Vyshyvanka

[Sursa foto: visitukraine.today]

2. Cel mai romantic loc de pe pământ se află în Ucraina

Cel mai romantic loc de pe pământ îl regăsim în Ucraina. Este vorba despre „Tunelul Iubirii”, o linie de cale ferată din Klaven, în nord-vestul Ucrainei. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Peisajul „Tunelului Iubirii” este unul spectaculos, fiind înconjurat de arcade verzi formate din copaci, de o parte și de alta a liniei de cale ferată. 

Legendele locale spun că îndrăgostiții care ajung în acest loc vor avea toate dorințele îndeplinite!

24 august 2023 - Ziua Națională a Ucrainei: Cele mai interesante lucruri despre cea mai întinsă țară europeană

„Tunelul Iubirii” din Ucraina

[Sursa foto: Shutterstock]

Citește și: Un YouTuber a anunțat că a găsit o „peșteră ascunsă” lângă Zona 51 din deșert și apoi a dispărut în mod misterios

3. Ucraina are cea mai adâncă stație de metrou din lume

Arsenalna este cea mai adâncă stație de metrou din lume și este situată în Kiev, capitala Ucrainei. Stația de metrou a fost deschisă pentru prima dată la data de 6 noiembrie 1960. Stația este situată la o adâncime de 105,5 metri sub pământ.

Pentru a putea călători cu metroul, oamenii au la dispoziție două scări rulante imense. Un aspect fascinant mai este faptul că întreaga călătorie, de la suprafață până la garniturile de metrou, durează aproximativ 5 minute!

24 august 2023 - Ziua Națională a Ucrainei: Cele mai interesante lucruri despre cea mai întinsă țară europeană

Arsenalna, cea mai adâncă stație de metrou din lume

[Sursa foto: Twitter Dook Travels/Neal Walker]

4. „Orașele fantomă” din Ucraina, atracție pentru turiștii din toată lumea

Ucraina este cunoscută și pentru faimoasele sale „orașe fantomă”, printre care și Pripyat, localizat la granița cu Belarus.

Unul dintre cele mai grave dezastre nucleare a avut loc în apropierea acestui oraș, care în anul 1986, pe 27 aprilie, a fost evacuat, la doar o zi de la explozia centralei nucleare din Cernobîl. Dezastrul nuclear a avut loc la data de 16 aprilie 1986, ora 01:23.

Citeste si: Ce pensie are Monica Tatoiu și pe ce cheltuie banii. “Eu nu le-am cu pusul deoparte. Nu stau la hoteluri de cinci stele. Merg la second-hand.”- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Saif Ali Khan, actorul înjunghiat de un intrus în propria casă- radioimpuls.ro

Citeste si: Judecătorii au motivat de ce l-au lăsat pe Iohannis fără două case. ANAF: Se vor face demersuri pentru recuperarea "fructelor neculese"- antena3.ro

După nefericitul eveniment nuclear, suprafețe mari din Rusia și Belarus, dar mai ales din Ucraina, au fost victimele unor „precipitații” radioactive. 

În prezent, orașele fantomă ale Ucrainei sunt un punct de interes major pentru turiștii din toată lumea. Chiar și după mulți ani de la dezastrul nuclear, pericolul contaminării radioactive este unul ridicat. Chiar și așa, oamenii sunt atrași de povestea macabră a locului, iar cei care își doresc să îl viziteze o fac pe propria răspundere. 

24 august 2023 - Ziua Națională a Ucrainei: Cele mai interesante lucruri despre cea mai întinsă țară europeană

Un parc de distracții din Pripyat

[Sursa foto: Twitter Dook Travels/Neal Walker]

5. În Ucraina a fost inventată lampa cu gaz

Lampa cu gaz a fost inventată de Jan Zeh și Ignacy Lukasiewicz, doi farmaciști din Lviv, în anul 1853.

Citește și: VIDEO- Mașini de lux și atmosferă incendiară la Cluj. Evenimentul realizat în colaborare cu Radio Impuls a atras mii de fani

Omagiul adus acestei creații este cafeneaua Gasova L’ampa, situată în locul magazinului Steaua de Aur, unde a fost concepută lampa cu gaz.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si