Astăzi s-au împlinit 25 de ani de la accidentul rutier care a avut loc la Paris, care i-a adus sfârșitul prinţesei Diana. Mașina în care se afla s-a izbit de peretele tunelului Alma, din Paris.

În urma impactul devastator care a avut loc pe 31 august 1997, alături de Prințesa Diana, în vârstă de doar 36 de ani, s-a stins din viață și partenerul ei, miliardarul de origine egipteană, Dodi Al-Fayed, dar și șoferul mașinii.

Singurul supraviețuitor a fost bodyguardul celor doi.

Citeste si: Ce relație a avut Prințesa Diana cu soacra ei. Regina Elisabeta a sfătuit-o pe Lady Di să divorțeze

Timpul a trecut, însă medicul care i-a acordat primul ajutor fostei soţii a prinţului de Wales, îşi aminteşte totul ca și cum totul s-ar fi întâmplat ieri.

"A fost un şoc imens când mi-am dat seama că ea este prinţesa Diana şi că a murit. Și imediat după aceea, m-am întreabat: "Am făcut tot ce am putut pentru a o salva? Mi-am făcut bine treaba''?" Și da, pot spune că nu aş fi putut face mai mult", a povestit medicul Frederic Mailliez.

Prințesa Diana, femeia care a salvat imaginea monarhiei britanice

În anul 1981, la momentul în care prințesa Diana s-a căsătorit cu Charles, moştenitorul tronului britanic, nimic nu părea să arate că aceasta va fi un membru rebel al familiei regale.

Regretata prinţesă a ajutat la consolidarea imaginii familiei regale prin atenţia acordată oamenilor de rând.

Citeste si: William și Harry, mesaje emoționante pentru prințesa Diana. Astăzi ar fi împlinit 61 de ani 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Ea putea să se întindă peste capetele oamenilor dintr-o mulțime pentru a strânge mâna cuiva în spate. Îngenunchea în fața copiilor, astfel încât să fie la nivelul lor, stătea pe pat la căpătâiul bolnavilor și atingea obrajii oamenilor", a dezvăluit Ingrid Seward, redactor-şef Chief Majesty Magazine.

25 de ani de la moartea prințesei Diana. Admiratorii prințesei îi aduc omagii la palatul Buckingham sau la Paris

Citeste si: Cum arăta Prințul Phillip în tinerețe. La vârsta de 18 ani, soțul Reginei Elisabeta s-a înrolat în Marina Regală Britanică (FOTO)

Urmărită peste tot de fotografi şi echipe de televiziune, Diana a devenit rapid cel mai popular membru al monarhiei britanice. Popularitatea casei regale a scăzut dramatic după dispariția celei supranumite "Regina Inimilor", plecată dintre noi la doar 36 de ani.

După moartea Dianei, opinia publică și-a canalizat atenția către cei doi fii ai regretatei prințesei, fapt care a salvat imaginea monarhiei britanice.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Cine moștenește tronul Marii Britanii după decesul Reginei Elisabeta

"Era o ființă umană excepțională și talentată. În vremuri bune și rele, ea nu și-a pierdut niciodată capacitatea de a zâmbi și de a râde, nici de a inspira pe alții cu căldura și bunătatea ei.

Am admirat-o și am respectat-o pentru energia și angajamentul ei față de ceilalți și mai ales pentru devotamentul față de cei doi băieți ai săi", a fost declarația Elisabetei a II-a, regina Marii Britanii, după moartea prințesei.

Prințesa Diana și-a găsit sfârșitul în tunelul Alma din Paris, când șoferul mașinii în care se afla a pierdut controlul volanului și s-a izbit de un zid, aparent, în tentativa de a scăpa de paparazzi.

Citeste si: Legătura dintre Prințul Philip și Prințesa Diana. Ducele de Edinburgh era „consilierul matrimonial” al norei sale


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si