Claudia Costandiș, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

Ceremonia a fost deschisă cu intonarea Imnului României

„La mulți ani, Armata României! Încă de la ora 10:00 au început ceremoniile care îi omagiază pe militari. Chiar în aceste momente urmează să fie intonat Imnul României în fața Monumentul Eroilor de Război, din fața Academiei Militare Carol I. La ora 10:00 a început ceremonia în parcul Carol I, la Mormântul Ostașului Necunoscut, acolo unde au participat președintele României, Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu, dar și ministrul Apărării, Angel Tîlvăr.

A fost deschisă acea ceremonie cu o slujbă religioasă în memoria celor care au căzut pe front, iar mai apoi a urmat discursul președintelui României care a ținut să amintească de conflictele din Ucraina și Israel. Spunea președintele că Europa se confruntă cu o situație de criză cum nu a mai existat de la al Doilea Război Mondial și până în prezent, iar Orientul Mijlociu a fost destabilizat complet din cauza conflictului din Israel. Astfel, a evidențiat importanța Armatei Române și a militarilor români în păstrarea democrației țării noastre.De asemenea, spunea președintele Klaus Iohannis că avem cele mai sigure granițe pe care le-a avut statul nostru în toată istoria lui.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

A fost urmată de discursul premierului Marcel Ciolacu care a ținut să amintească faptul că anul acesta bugetul atribuit Armatei Române a crescut de la 2% la 2,5% din PIB, iar acest lucru nu este întâmplător întrucât chiar ieri a fost a anunțat faptul că s-a aprobat achiziționarea a 32 de aeronave F-35 în valoare de 6,5 miliarde de euro. Și ministrul Apărării a amintit conflictele din Ucraina și Israel.

Acondamnat cu fermitate agresiunile care au loc acolo.”, transmite Claudia Costandiș, reporter Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si