Pe data de 13 mai au fost lansate 159 de rachete antigrindină pentru protejarea zonelor Cotnari și Huși.

„În intervalul 13-19 mai 2022, în cadrul Sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor s-au realizat 5 acţiuni de intervenţii active în atmosferă pentru combaterea a 43 de celule convective – formaţiuni noroase cu grindină în formare. Din punctele de lansare ale Unităţilor de combatere a căderilor de grindină din cadrul Sistemului, au fost lansate 250 de rachete antigrindină, pentru a proteja culturile agricole şi comunităţile locale din zonele de intervenţie.

În ziua de 13 mai în estul ţării s-au înregistrat fenomene meteo extrem de violente, necesitând un consum de 159 de rachete antigrindină pentru protecţia culturilor şi comunităţilor din zona Cotnari şi Huşi”, se menţionează într-un comunicat al Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale remis AGERPRES.

Citeste si: VIDEO- Cod galben de averse şi vânt în localităţi din judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov, luni dimineaţa

Potrivit sursei citate, autoritățile aeronautice civile și militare au emis mai multe interdicții de tragere, fără a se înregistra pagube în acele zone.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Anunț ANM de ultim moment: fenomene extreme în țară. Europa este lovită de vreme rea

Alertă de vreme rea în Europa

Alertă ANM de fenomene meteo extreme în România. Europa este lovită de vreme rea.

Meteorologii vin cu vești mai puțin bune, pentru zilele ce urmează. România este lovită de fenomene meteo extreme, însă nu doar la noi în țară lucrurile stau rău, ci în toată Europa.

Specialiștii au anunțat ce va urma.

Citește si:  Cod galben de vânt puternic în 27 de județe. Cum va fi vremea în Capitală

Vremea este extrem de instabilă luna aceasta. De la o zi la alta, apar modificări, iar meteorologii emit noi alerte. Avertismentele sunt pentru întreaga țară, dar și pentru țări din Europa. Vremea rea își face simțită prezența peste tot. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si