Close sidebar
Close sidebar

26 mai, ziua in care comedia a plans. Stefan Banica si Jean Constantin, comemorati azi

În 2010 a încetat din viaţă actorul Jean Constantin, cunoscut mai ales pentru rolurile din filmele "Supravieţuitorul", "Coana Chiriţa", "Nea Mărin miliardarul", "Eu, tu şi Ovidiu", "Toate pânzele sus" (n. 21 august 1928). Iar actorul Stefan Banica a murit in 1995.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Stefan Banica s-a nascut pe 11 noiembrie 1933, la Calarasi. A fost fiul lautarului Dragan Constandache Banica. De mic a avut inclinatii artistice, a absolvit Institutul de Teatru din Bucuresti si a jucat pe mai multe scene din Capitala. Apogeul carierei l-a atins cand forma un cuplu artistic cu Stela Popescu, scrie adevarul.ro.

In viata reala, Stefan Banica a fost casatorit cu ziarista Sanda Liteanu, cu care a avut un fiu, Stefan Banica Jr.

Apoi, s-a recasatorit, dar si-a pierdut sotia.

„Nimeni până acum nu m-a întrebat despre soţia mea care a murit în 1985. O femeie cum nu cred că va mai exista. O chema Iulia... Era creator de modă la Mătasea Populară. Cred că, dacă ea mai trăia, aş fi avut acum altă situaţie, mult mai bună- ca om, ca actor, ca... tot. Iulia a fost un om extraordinar, avea mare grijă de mine şi ştia întotdeauna să-mi ridice moralul atunci când dădeam dovadă de slăbiciuni.
De câtva timp, fiind bolnav cu inimă, nu am prea făcut mare lucru. Dar nici n-aş suporta să ies la pensie, aşa că l-am rugat pe doctorul Pompiliu Bădescu, să mă lase să joc măcar o dată pe săptămână. Şi joc în «Arsenic şi dantelă veche» la sala din Schitu Măgureanu şi în «Teatru Comic» la Grădina Icoanei. Voi începe din toamnă repetiţiile la un musical al unui tânăr regizor şi, ca de obicei, am răspuns deja prezent la solicitările Televiziunii.
Pentru că mai mult de-atât, pentru stagiunea `94 -`95, nu am voie“
.

Stefan Banica a incetat din viata pe 26 mai 1995, la 61 de ani.

Jean Constantin s-a nascut pe 21 august 1928, la Techirghiol. A fost fiul unui conductor arhitect, casatorit cu o grecoaica, Caliopi. In 1957, ajunge in echipa de teatru de estrada Fantasio din Constanta.

Cel mai cunoscut rol al sau este cel al turcului Ismail din "Toate panzele sus".
Ultimul sau spectacol a fost sustinut la Adamclisi, in mai 2010.

Când i-a fost adresată invitaţia a spus că vine la spectacol, însă ne-a rugat să-l lăsăm să intre pe scenă imediat ce soseşte pentru că nu se simţea prea bine şi nu putea să aştepte“, a declarat atunci Aura Petcu, unul dintre organizatorii spectacolului de la Adamclisi. Dorinţa i-a fost respectată, iar maestrul a susţinut un program de 15 minute. După ce a coborât de pe scenă, Jean Constantin a mai rămas puţin la Adamclisi, pentru că dragostea publicului îl energiza.

La 26 mai 2010 a fost găsit mort în casă de prietenul său Ionuţ Galani, cunoscutul interpret de muzică grecească. Avea 82 ani.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI