Organizatiile cer Curtii Constitutionale, care discuta acest subiect miercuri, sa respinga initiativa.

Intr-un comunicat de presa transmis luni, Amnesty International spune ca 24 de organizatii neguvernamentale din Romania si patru organizatii internationale pentru drepturile omului au solicitat Curtii Constitutionale sa respinga initiativa de restrangere a definitiei familiei prin modificarea articolului 48 (1) din Constitutie, semnatarii considerand initiativa ilegala an raport cu textul constituaional si standardele de drept international.



"Initiativa de redefinire a familiei in Constituţia României dintr-o perspectivă religioasă aparţine Coaliţiei pentru Familie şi urmăreşte restrângerea dreptului la viaţă privată şi familie al tuturor celor care se află în familii monoparentale sau în familii formate din cupluri heterosexuale care nu sunt căsătorite, precum şi în familii bazate pe cupluri formate din persoane de acelaşi sex, încălcând astfel principiul egalităţii şi nediscriminării"
, spune sursa citată.

Solicitarea organizaţiilor pentru drepturile omului din Romania este susţinuta de Amnesty International, Comisia Internationala a Juristilor, ILGA-Europe si European Commission on Sexual Orientation Law, care au transmis o opinie legala separata in atentia Curtii.

CCR urmeaza sa decida in 20 iulie daca initiativa de restrangere a definitiei familiei respecta criteriile prin care poate fi modificata Constitutia.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si