Comisari ANPC din cadrul Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti au desfasurat in data de 25.05.2016, o actiune de verificare a respectarii prevederilor legislatiei in vigoare privind protectia consumatorilor in unitati de alimentatie publica.
Au fost constatate nereguli la 28 dintre restaurantele si fast-food-urile verficate. Acestea sunt: Cofetarie Frantuzeasca, Restaurant Beirut, Restaurant Zaitone, Restaurant Divan, Restaurant Picolo Mondo, Restaurant Vaca MUUU, Restaurant Yoshi, Restaurant Arabesc Sis Kebab, mezze.ro-
mancare libaneza cu livrare la domiciliu, Restaurant Dines, Four Season, La Oriental, Tarboush restaurant, Sultan, Restaurant Marele Zid, Restaurant Templul Soarelui, Memos, Karamna, El Bacha, L’Incontro, Adress Fodd- restaurant cu specific turcesc, Tripoli- restaurant cu specific libanez, Restaurant No Name, Restaurant Coin Vert, Zen Sushi, Restaurant CHONG Quing, Restaurant Indian, Bozan Usta- Fast Food cu specific turcesc, Dristor Doner Fast Food, Restaurant Chineese Garden.
Principalele abateri constatate:
- utilizarea de materiii prime si semipreparate cu data limita depasita;
- aprovizionarea de materii prime fara documente de provenienta;
- utilizarea de semipreparate supuse operatiunii de congelare, fara a avea autorizatie in acest sens si fara a avea posibilitatea de a stabili data durabilitatii minimale;
- spatii frigorifice care aveau un grad avansat de uzura, neigienizate, cu lipsa termometrelor si fara a fi completate graficele de temperatura;
- semipreparate si semifabricate in unitatea proprie, portionate, congelate in unitate fara a avaea autorizatie si care prezentau evidente modificari organoleptice (arsuri de congelare) si care nu aveau elementele
de identificare sau documentele de provenienta;
- lipsa unui grafic pentru uleiul folosit, colectarea reziduurilor solide se facea in recipient neacoperiti;
- lipsa informarii cu privire la ingredientele alergene si lipsa indicarii gramajului la unele produse;
- depozitarea in aceeasi camera frigorifica de produse diverse, preambalate sau in caserole cu capac (preparate din carne, branzeturi);
- materii prime aprovizionate in stare refrigerate si semipreparate congelate in cadrul unitatii, fara ca unitatea sa fie autorizata in acest sens;
- nerespectarea vecinatatii in camera frigorifica;
- depozitarea oualor la temperatura mediului ambiant;
- graficul de
temeperatura nu era completatat la zi;
- lipsa traducerilor in limba romana a meniului si a afisului privind meniul zilnic.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 28 sanctiuni contraventionale in valoare de 147.000 lei si 2 avertismente. Au fost dispuse masuri de oprirea temporara a prestarii serviciilor pentru 3 dintre operatorii economici controlati, pana la remedierea deficientelor.
Au fost oprite definitiv de la comercializare si retrase din circuitul consumului uman 185,5 kg de carne si produse din carne in valoare de 8.306 lei si 63 bucati de lipii in valoare de 122 lei.
Au fost oprite temporar de la comercializare 38 kg de carne si produse din carne in valoare de 1.145 lei si a prestarilor de servicii.