3 ani de la moartea Stelei Popescu. Care au fost, de fapt, cauzele morții îndrăgitei actrițe
Se împlinesc în curând 3 ani de la moartea Stelei Popescu. Marea actriță a murit pe 23 noiembrie 2017, cu o lună înainte să împlinească 82 de ani. Nu toată lumea știe sau își mai amintește care au fost, de fapt, cauzele morții îndrăgitei actrițe.
Author: Razvan Ilie sâmbătă 21 noiembrie 2020 , 10:23
Dispariția Stelei Popescu în urmă cu trei ani a șocat întreaga țară, mai ales prin modul bizar în care s-au petrecut ultimele ei clipe de viață. Nimeni nu se gândea că actrița are probleme de sănătate. Chiar dacă la ultima apariţie publică, actriţa a avut un discurs incoerent şi prezentând alte simptome specifice unui posibil accident vascular cerebral, cei prezenţi la eveniment nu au realizat ce se întâmplă.
Pe data de 23 noiembrie 2017, la ora 15.00, un echipaj SMURD chemat la locuinţa ei din Bucureşti a constatat decesul marii actrițe. Stela Popescu a fost găsită fară suflare în holul propriei case de fiica adoptivă, Doina, care a sunat la 112. Surse din Poliţia Capitalei au declarat atunci că Stela Popescu ar fi murit de cel puțin 12 ore, în urma unui stop cardiorespirator.
Care au fost cauzele morții Stelei Popescu
Stela Popescu a fost găsită fără suflare în casa ei din Bucureşti de fiica vitregă, Doina Maximilian. Ea a venit într-un suflet, după ce artista nu i-a răspuns, de mai multe ori, la telefon.
Când a fost găsită, Stela Popescu era moartă de 12 ore. Nu se știe cât timp a agonizat actrița. Ea a fost înmormântată la Mănăstirea Cernica lângă cel de-al doilea soţ, Puiu Maximilian.
Specialiștii de la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” (INML) au finalizat în luna mai 2018, la șase luni de la decesul regretatei actrițe raportul medico-legal. Ei au decis să nu mai solicite un raport suplimentar de expertiză, întrucât nu existau suspiciuni că artista ar fi murit din cauze nenaturale.
Dacă ar fi existat dubii cu privire la decesul actriței, autoritățile ar fi cerut și o analiză toxicologică suplimentară.
Medicii legiști au ajuns la concluzia că actrița a murit în urma unui atac cerebral vascular, ei au concluzionat că nu existau semne de leziuni externe pe trupul actriței. Poliţia a deschis inițial un dosar de moarte suspectă care a fost închis o dată cu rezultatul autopsiei.
Stela Popescu suferea de o boală de care nu știa multă lume
Stela Popescu suferea de o boală de care nimeni nu a știut și care a contribuit la accidentul vascular fatal. Actrița a dezvăluit în cartea sa de bucate că are diabet și că nu-și dă seama cum a făcut această boală „păcătoasă".
"Apropo de dulce.
Cum naiba oi fi având eu diabet, când n-am abuzat niciodată de dulce? Cică nu numai de la prăjiturele se declanșează «măgarul ». Dacă-i vorba de grăsimi, apoi ele sunt sigur vinovate, căci peste o felie de pâine neagră unsă cu untură (de gașcă, rată, porc) și presărată cu sare și puțină boia pe deasupra nu trece nimic", scria Stela Popescu în cartea „Gătește moldovenește cu Stela Popescu". Actrița a recunoscut în numeroase interviuri că este o gurmanda și că a încercat de multe ori să țină cure de slăbire, însă fără succes.
Stela Popescu, carieră de excepție în teatru, film și televiziune
Stela Popescu a avut o carieră de aproape 60 de ani, în care a jucat roluri memorabile în teatru și film și a avut reprezentații de excepție în producții de teatru radiofonic și televiziune.
Marea actriță s-a născut la 21 decembrie 1935, Orhei, România, oraș aflat în prezent în Republica Moldova. Stela Popescu s-a născut într-o familie de învățători modești, iar prima amintire pe care o avea întipărită în memorie este invadarea Basarabiei de către armata rusă. Atunci, în 1940, tatăl ei considerat intelectual, deci dușman de clasă, a fost deportat în Siberia, iar mama s-a refugiat, împreună cu fiica în România, la Brașov.
În 1953, a susținut examenul de admitere la facultate și a fost repartizată la Facultatea de Limbă Rusă „Maxim Gorki“, la care a renunțat după un an și jumătate când a intrat în echipa Teatrului Ministerului de Interne. În 1956 a fost admisă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, iar în paralel a continuat să susțină spectacole de teatru.
La sfârșitul facultății, a fost repartizată la Teatrul din Brașov, acolo unde a ajuns să susțină 400 de spectacole pe an. Puțin mai târziu joacă în celebra serie de spectacole „Boema” de la Grădina Boema, spectacole care se înscriu în peisajul anti-putere pentru vremea aceea, cu succes de public foarte mare.
Cupluri memorabile cu Ștefan Bănică și Alexandru Arșinel
Între anii 1971 și 1979 a făcut cuplu, pe scenă și la televiziune, cu Ștefan Bănică. Cât despre longevivul cuplu umoristic Stela- Alexandru Arșinel, care a început în 1979, acesta a fost garanția umorului de calitate și în prezent, dar și în trecut, când textele scenetelor erau semnate Mihai Maximilian.
În 1958, a debutat în cinematografie în pelicula "Alo? Ați greșit numărul". A jucat în peste 25 de filme precum Nea Mărin miliardar (1979), "Pe malul stîng al Dunării albastre" (1983), "În fiecare zi mi-e dor de tine" (1988), etc.
Stela Popescu a făcut o carieră și în televiziune. A jucat în televiziune de la înființare până în prezent, în piese de teatru și emisiuni de divertisment, reușind să transmită ceva din spiritul satiric și contestatar al Revistei prin textele unor scriitori de valoare. TVR a scos pe piață DVD-urile "O stea printre stele" (2006) și "Stela și Arșinel" (2005) care reunesc o parte dintre aparițile televizate ale Stelei Popescu.
Începând jumătatea anilor '90, Stela Popescu a fost moderatoarea unor emisiuni TV pentru femei pe posturile TVR, Realitate și Național TV. A jucat în serialul TV „Cuscrele" (2005-2006) precum și în telenovelele "Râzboiul sexelor" (2007-2008), "Regina" (2008-2009) și "Aniela" (2009-2010) în rolul Coanei Chiva. În 2011 a avut o participare specială în telenovela românească „Iubire și Onoare”.