Close sidebar
Close sidebar

3 destinații pentru concediul de vară în care poți ajunge cu mașina

A.N.C,


DISTRIBUIE
acest articol

Călătoritul a devenit una dintre cele mai populare modalități de relaxare pentru români, iar apropierea sezonului cald va aduce cu siguranță o creștere a numărului de oameni care își vor organiza concediul pentru 2019. Deși companiile aeriene oferă bilete la prețuri tot mai accesibile, călătoria cu propriul autoturism rămâne în continuare o alternativă foarte atractivă. Atunci când pleci în vacanță cu mașina, drumul devine o experiență în sine, iar timpul pe care îl petreci parcurgând distanța până la destinație nu este deloc pierdut. Pe lângă acest avantaj, există și altele, precum posibilitatea de a face popasuri și de a vizita obiectivele aflate pe traseu ori șansa de a folosi mașina în locul mijloacelor de transport în comun ori a unui autoturism închiriat. Nu orice destinație poate fi, însă, abordată utilizând propria mașină, însă există locuri spre care poți conduce fără emoții.

Transfăgărășan, România

O primă idee de excursie pe care o poți face folosindu-te de propriul autoturism este chiar Transfăgărășanul, pe care celebrul Jeremy Clarkson îl consideră drept șoseaua sa preferată din lume.

Având o lungime de 116 km, Transfăgărășanul poate fi parcurs în aproximativ 100 de minute, în cazul în care nu vrei să faci niciun fel de oprire. Totuși, peisajele minunate și aerul curat te vor atrage să te oprești și să te bucuri de ele. Pe traseu, poți vizita Barajul Vidraru, Bâlea Cascadă, Bâlea Lac, dar și Cascada Capra. Experiența de condus pe Transfăgărășan este extraordinară, pentru că drumul care străbate munții Făgăraș include serpentine și urcări constante, atingând atitudinea de 2042 de metri.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Coasta Amalfi, Italia

Apropierea culturală, dar și comunitatea uriașă de români din regiune, fac din Italia una dintre cele mai populare destinații turistice pentru oamenii din țara noastră. Cu o bucătărie extraordinară și o ospitalitate a localnicilor ieșită din comun, Italia ne atrage ca un magnet. Nici nu e de mirare, având în vedere și peisajele ori orașele încărcate de istorie pe care ni le pune la dispoziție.

O regiune minunată, pe care o poți parcurge cu autoturismul, este Coasta Amalfi. Drumul este cel puțin interesant, cu multe curbe, și are o lungime de 56 de kilometri. În cazul în care decizi să-l parcurgi, așteaptă-te să petreci minimum 75 de minute la volan, asta doar în cazul în care nu te oprești deloc. Peisajele sunt minunate, în special datorită faptului că drumul este situat de-a lungul stâncilor aflate chiar pe malul mării. Deși drumul cu mașina până în Italia poate dura destul de mult, peisajele de care te vei bucura la destinație merită cu siguranță efortul.

Tirol, Austria

O variantă foarte bună de călătorie pe timp de vară este Tirol, o regiune minunată din vestul Austriei. Capitala zonei este Innsbruck, localitate celebră în special pentru pârtiile de schi. Totuși, pe timp de vară, zona pune la dispoziția turiștilor peisaje minunate, aer curat, trasee montane și hoteluri luxoase. Chiar dacă se afla în vestul Austriei, distanța până la Tirol este de 1550 de kilometri, astfel că poți planifica excursia pe parcursul a două zile, timp în care poți poposi pentru odihnă fie în Ungaria, fie chiar în Austria.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Vara este o perioadă propice organizării vacanțelor, iar aglomerația din destinațiile populare poate fi un motiv suficient pentru a opta să programezi o excursie ieșită din comun. Alegerea destinațiilor pe care le poți vizita folosindu-te de propriul autoturism este o idee excelentă în acest sens, iar experiența se poate dovedi a fi una excelentă. Nu uita, însă, că trebuie să pleci la drum cu un autoturism echipat corespunzător, iar site-urile specializate pot fi de mare folos în acest sens, întrucât poți cumpăra la orice oră piese pentru Audi Q7, BMW, Volkswagen sau orice alt tip de autoturism deții. Nu uita nici de potențialele taxe de drum și probleme ce ar putea interveni pe traseu, precum lucrări ori accidente, care te-ar putea determina să utilizezi rute ocolitoare.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI