3 reţete simple cu un ingredient minune: tortilla wrap

Simona Costache, joi 27 iunie 2024 , 15:34

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Tortilla sau lipiile mexicane se număra printre cele mai iubite tipuri de pâine, atât în America, cât şi-n restul lumii. Au la bază un ingredient foarte popular, mai exact porumbul şi se pot integra într-o mulţime de reţete, atât de inspiraţie mexicană, cât şi de inspiraţie europeană sau asiatică.

Dacă îţi doreşti să prepari reţete simple şi delicioase cu tortilla wraps, iată câteva idei care să îţi trezească inspiraţia:

Wrap cu carne de vită

Lipiile tip tortilla merg de minune cu carnea de vită, mai ales dacă îţi doreşti un preparat similar cu tacos, 100% homemade, cu ingrediente fresh. Un wrap cu carne de vită se poate servi atât la prânz, cât şi la cină. În plus, se poate transporta uşor, aşa că se pretează pentru un prânz la birou ori la școală. Iată de ce ai nevoie pentru 2 porții de tortilla wrap cu carne de vită:

200 de grame carne de vită

200 de grame sos de roşii sau sos pentru tacos

un ardei iute tocat mărunt

o jumătate de ceapă tocată mărunt

2 lipii tortilla

2 felii de brânză cheddar

4-5 roşii cherry tăiate mărunt

sare, piper şi pudra de usturoi

Ca wrap-ul să fie cât mai savuros, optează pentru vita premium, gata tocată. Începe prin a căli carnea de vită, alături de ceapă şi ardeiul iute tocat mărunt. În cazul în care nu mănânci picant, înlocuieşte ardeiul iute cu un ardei gras. Condimentează amestectul cu sare, piper şi pudra de usturoi după gust.

Când vita începe să prindă culoare, adăugă şi sosul de roşii sau sosul de tacos şi lasa amestecul la fiert la foc mic pentru câteva minute.

La final, tot ce trebuie să faci este să pui amestecul de carne şi legume în lipiile tortilla, să le împachetezi bine şi să le mai pui pentru câteva minute în tigaie, la foc mic, pe fiecare parte. Înainte de a pune lipiile umplute cu carne în tigaie, adăugă roşiile cherry şi brânză cheddar.

Wrap cu somon şi cremă de brânză

Reţetele de tortilla wrap se pregătesc uşor şi la rece, fără să fie nevoie să porneşti plita ori cuptorul. O reţetă de wrap la rece poate fi la fel de hrănitoare precum un preparat gătit, în funcţie de ingredientele ales. În plus, se poate servi atât la mic dejun sau cină, cât şi la prânz sau că gustare.

Dacă vrei să încerci o reţetă uşoară şi fresh de tortilla wrap, varianta cu somon şi cremă de brânză reprezintă o alegere inspirată. Iată de ce ai nevoie pentru două porţii:

2 lipii tortilla

150 de grame somon afumat

100 de grame crema de brânză

un avocado

câteva felii de ardei gras tăiate cubuleţe

sare şi piper după gust

Înainte de a te apuca de asamblare wrap-urilor, poţi să încălzeşti lipiile în tigaie, la cuptor sau la toaster, dacă le preferi crocante.

Ca să pregăteşti această reţetă, tot ce trebuie să faci este să ungi fiecare lipie cu cremă de brânză, să adaugi somonul, avocado tăiat sau păsat, ardei gras tăiat cubuleţe şi condimente după gust. Rulează wrap-ul după bunul plac şi serveşte-l la mic dejun, cina sau prânz.

Wrap cu hummus şi ardei copt

Un wrap cu hummus şi ardei copt merge numai bine în zilele călduroase de vară, mai ales când eşti în căutarea unei mese sau a unei gustări vegane. Iată de ce ai nevoie pentru două porţii:

2 lipii tortilla

150 de grame hummus

un ardei copt tăiat fâşii

sare şi piper după gust

Înainte să asamblezi lipiile, le poţi încălzi în tigaie, la cuptor sau la toaster. Mai apoi, unge fiecare lipie cu hummus şi adăugă ardeiul copt tăiat fâşii. Poţi folosi hummus simplu sau variante cu sfecla, busuioc, ciuperci ori ceapă caramelizată, în funcţie de preferinţe. La final, adăugă sare şi piper după gust.

Foloseşte reţetele de mai sus ca să integrezi ușor lipiile tortilla în alimentaţia ta, fie la prima masă a zilei, fie ca gustare sau la cină


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Începând cu luna iulie, șoferii urmează să fie anunțați prin SMS când le expiră... Începând cu luna iulie, șoferii urmează să fie anunțați prin SMS când le expiră permisul de conducere
spotmedia.ro
Iată planta care ar putea supraviețui pe Marte! Iată planta care ar putea supraviețui pe Marte!
b1.ro
Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer.... Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Mesajul ascuns din fotografia cu Prințul Louis (FOTO)
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si