Medicul Cătălin Cîrstoveanu a mai precizat și faptul că nu mai sunt locuri libere în secție și că, de multe ori, doctorii sunt nevoiți să refuze internarea unor pacienți critici din lipsă de locuri.
„Este clar, sunt știute de foartă multă vreme, dar este foarte bine că un corp de control sau domnul ministru, dacă vine personal, cred că va înțelege mai bine lucrurile cum sunt, care nu sunt de azi, de ieri, sunt de multă vreme și sunt semnalate.
În momentul acesta avem încărcare pacienți 110 la sută. Acum a venit unul în UPU foarte critic și n-avem unde să-l punem și a trebuit să facem ceva de urgență. Și ne mai vine încă unul de la Iași peste cei 110 la sută grad de internare”, a declarat medicul Cătălin Cîrstoveanu, miercuri, în cadrul unei emisiuni TV.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
„Este o mare presiune pentru a interna acești pacienți critici, care unii dintre ei mor la nivelul 2 de îngrijire, pur și simplu mulți mor în spitalele care îi îngrijesc așa cum îi îngrijesc, fără a acorda îngrijirea necesară corespunzătoare.
La nivel 2 înseamnă că practic nu-l îngrijesc cum trebuie, chiar suntem chemați de multe ori în instanță pentru omor din culpă, de vreo trei ori ne-au chemat, pentru că n-am putut să-i internăm”, a precizat medicul.
Medicul Cătălin Cîrstoveanu a explicat faptul că de un an, de când a fost funcțională o aplicație informatică de monitorizare a constatat că au fost 30 de pacienți care au murit înainte a apuca să mai fie internați.
Lipsa de reacție, birocrația și încetineala autorităților l-au împins pe Cîrstoveanu spre un astfel de demers
Medicul a declarat că situația de la Spitalul Marie Curie nu este una singulară, deoarece în toate spitalele din țară se îtâmplă astfel de lucruri. „ România are nevoie de 100 de paturi cu personal, cu infrastructură, fonduri pentru consumabile, cu salarii. Noi am anunțat lucrul ăsta.
Există document oficial la Ministerul Sănătății în care se atestă. Sunt peste 150 de morți la nivelul 2. Un alt număr de pacienți, la nivelul 3, mor fără să primească îngrijirea corespunzătoare, adică fără operații. Nu e normal să se întâmple lucrul acesta”, a punctat Cătălin Cîrstoveanu. „Este o nevoie sistemică a țării noastre și trebuie să punem umărul, să schimbăm cu ceva. Sigur că un control e bun, pentru că ne arată lucrurile astea”, a continuat acesta.
Miercuri vor începe evaluările Spitalului „Marie Curie”
Inspecţia Sanitară de Stat şi Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii vor începe miercuri o acţiune de evaluare a modului de gestionare a activităţii la nivelul Spitalului „Marie Curie”, inclusiv la Secţia ATI, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore. „Inspecţia Sanitară de Stat şi Corpul de Control vor începe astăzi o acţiune de evaluare a modului de gestionare a activităţii la nivelul unităţii sanitare Marie Curie, inclusiv la nivelul ATI”, a spus Oana Grigore.
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro