Ziua prieteniei 2023. Ziua Internațională a Prieteniei îi încurajează pe oamenii din întreaga lume să își construiască și să își consolideze relații sănătoase cu cei din jurul lor, indiferent de culturile din care aceștia provin.

Astăzi este despre prietenie, iubire, empatie și voie bună, alături de cei dragi!

30- Ziua Internațională a prieteniei

Ziua prieteniei 2023 este despre aprecierea și promovarea tuturor prieteniilor de pe Pământ.

Această zi magică este sărbătorită pe tot globul, pe data de 30 iulie și are ca scop recunoașterea importanței și necesității prieteniei. Prietenia este, de asemenea, un element important în viața oamenilor de pretutindeni.

30 iulie 2023 - Ziua Prieteniei: Ce semnificație are această sărbătoare pentru noi toți?

30 iulie 2023 - Ziua Prieteniei: Ce semnificație are această sărbătoare pentru noi toți?

[Sursa foto: Unsplash]

Citește și: Horoscop 31 iulie 2023: Ultima zi a lunii are efecte neașteptate asupra acestor zodii

Ziua prieteniei este ziua în care mediile din care provenim nu mai contează, iar etichetele cad. Prietenia se promovează între popoare, țări, culturi și indivizi. Ziua internațională a prieteniei inspiră pacea și ajută la clădirea unor punți comunicaționale între comunitățile din întreaga lume.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Este de precizat, totuși, că Ziua Prieteniei este sărbătorită la alte date în unele țări. În Argentina și Brazilia, Ziua Prieteniei se sărbătorește pe data de 20 iulie, în timp ce în Finlanda și Estonia, ziua coincide cu cea a Sfântului Valentin. În Peru, încă din anul 2009, această zi, „El Dia del Amigo” se sărbătorește în prima duminică a lunii iulie

Ce semnificație are Ziua Internațională a Prieteniei?

Semnificația principală a acestei zile este aceea de a transmite că prietenia între popoare, țări, culturi și indivizi poate exista, fiind inspirată de pace. Cu ajutorul ei putem construi punți de legătură între comunitățile din întreaga lume și putem fi mai apropiați de culturi nebănuite.

Ca în fiecare an, ONU invită toate statele membre să sărbătorească ziua de 30 iulie- Ziua Prieteniei, din perspectiva culturii și obiceiurilor locale, naționale sau regionale. Sunt benefice activitățile educaționale și de conștientizare a valorii relațiilor de prietenie din viața tuturor indivizilor de pe Pământ.

30 iulie 2023 - Ziua Prieteniei: Ce semnificație are această sărbătoare pentru noi toți?

30 iulie 2023 - Ziua Prieteniei: Ce semnificație are această sărbătoare pentru noi toți?

[Sursa foto: Unsplash]

Ziua Prieteniei 2023 se focusează pe recunoașterea importanței prieteniei, dar și a relevanței acesteia. Astăzi putem înțelege de ce este important să ne ajutăm reciproc și să fim alături unii de alții la greu.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Ziua Prieteniei 2023: Mesaje și felicitări pentru această zi

Cum putem celebra Ziua Internațională a Prieteniei?

În această zi putem organiza surprize pentru cei dragi. Îi putem invita la o plimbare, la un restaurant, într-un club sau poate chiar putem găti ceva gustos pentru prietenii noștri. 

Este benefic să ne arătăm aprecierea față de ei pentru a ști cât de mult contează pentru noi. O vorbă bună le poate însenina ziua, iar un compliment va fi mereu apreciat.

Surprindeți-vă prietenii în această zi magică!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si