"Fiecare caz grav, adica cel de cod rosu si galben, inseamna o viata la risc, de aceea ambulantele sunt trimise cu prioritate la aceste cazuri.

in primele zece ore ale zilei de miercuri, au fost inregistrate 673 de apeluri, cu 343 de urgente de cod rosu si galben. Dintre aceste cazuri grave, 95 s-au petrecut in loc publice, iar 27 au fost lesinuri cu si fara pierderea constientei", a explicat managerul SABIF.

Potrivit medicului, numarul cazurilor se inscrie intr-o medie a acestei perioade din an, aceea a vacantei de vara.

"Suntem intr-o medie a numarului de cazuri din timpul vacantelor. Totusi, fiind vorba despre temperaturi extreme, facem apel la la toti oamnii sa tina cont de recomandarile medicilor. Fac apel la parintii cu copii mici, pe care trebuie sa-i fereasca de temperaturile extreme, chiar daca ei, adultii, nu au probleme cu soarele si isi doresc sa petreaca ziua pe malul piscinei. Recomand o dieta cu putine proteine, adica bogata in legume si fructe, sucuri, si multa apa", a spus medicul Alis Grasu.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Totodata, este important ca la orele din jurul pranzului sa fie evitata sederea si plimbarea prin soare." Cei care sunt obligati sa se deplaseze la aceste ore sa umble cu capul acoperit si sa se hidrateze.

in plus, orice bolnav trebuie sa respecte cu strictete recomandarilor medicilor", a mai spus medicul.  

Valul de caldura s-a intensificat si a cuprins toata tara, inclusiv Capitala, incepand de miercuri, iar pentru doua zile Bucurestiul si toate judetele sunt sub avertizari cod galben si portocaliu de canicula. Temperaturile caniculare, care ajung pana la 39 de grade Celsius, vor persista si la sfarsitul saptamanii.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si