65 dintre ai noștri au intrat într-o seară asumată oameni întregi și au plecat îngeri fără voie spre o lume pură născută atunci, din foc, lacrimă și fum, ca taxă de inocență achitată la ghișeul păcatelor noastre pământești. La Colectiv s-a murit acum 4 ani nu pentru că era lume multă la un concert, ci pentru că era inevitabil ca o societate construită greșit să se prăbușească cu zgomot, în interior, la un moment dat, luând cu ea doar specia celor fără apărare, casta nevinovaților adică.

În locul celor 65, puteau fi alți Alecși, alte Marii, alte Ane, alți Andrei, nu numele contează acum, căci eternitatea e comună și loc în strană e pentru toți acolo. Pe 30 octombrie 2015, într-un colț de București s-a murit așa cum se iubește, orbește și fără discernământ, pentru că noi, norocoșii cu respirația la zi, nu mai știm să trăim într-o țară în care poți supraviețui doar cu masca pe față, fără televizor și fără ferestre.

4 ani de la tragedia Colectiv! Nu avem voie să uităm!

Mihai, Vlad, Cătălina, Laurențiu, Adrian, Marius, Monica, Claudiu, Maria, Ștefan, Alexandru, Anda, Petre, Mihaela, Maria, Valentina, Carmen, Matei, Radu, Nelu, Diana, Nicoleta, Ioan, Alexandru, Constantin, Valentin, Simona, Liliana, Mimi, Alexandra, Costel, Andreea, Ionuț, Daniel, Ionuț, Tullia, Florin, Adrian, Alex, Andra, Serian, Ayberk, Alexandra, Matei, Bogdan, Teodora, Liviu, Tudor, Elena, Vlăduț, Alexandru, Mădălina, Alex, Claudiu, Loredana, Ioana, Ana, Andreea, Alexandru, Ioana, Alexandru, Roxana, Cristian, Radu și Răzvan.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Puteai fi tu în locul lor, la Colectivul tău care, stai liniștit, așteaptă cuminte după colț, să te niveleze întâmplător pe trecerea de pietoni, cu toți ai tăi de față. Acum 4 ani, adică ieri, au fost ei. Mâine nu e posibil să fii tu, e sigur că tu vei fi. Pentru că acum 4 ani, pe 30 octombrie 2015, cei mai buni 65 dintre noi au fost în locul tău. Iar în locul lor, deși tăcerea urlă în amurg și-n rugă, nu mai e nimeni.

”Fiți fericiți, cu glasu-i stins a spus, atât de fericiți cât viața toată, un chin s-aveți: de-a nu muri deodată”. Mihai Eminescu


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si