4 din 10 cupluri care își doresc un copil nu reușesc să obțină o sarcină, deși încearcă acest lucru de 1-5 ani. Ba mai mult, unul din 10 cupluri încearcă acest lucru de peste 5 ani.

Aproape un sfert din sarcini sunt obținute cu ajutorul tratamentelor de specialitate

Aproape un sfert din sarcinile existente în momentul de față sunt obținute cu ajutorul tratamentelor de specialitate, față de o medie de 18% în ultimii 5 ani.

Sunt rezultatele studiului de infertilitate realizat la inițiativa Asociației de Reproducere Umană din România.

Citește și: Cei 40 de Mucenici. Tradiția care îți aduce noroc până la sfârșitul anului

În plus, mulți dintre români vor  să mai alștepe până vor aduce pe lume un copil. Doar unul din 5 cupluri (21%) și-ar dori un copil cât mai curând, procent în scădere față de anul 2018 (29,1%). Atât pandemia, cât și problemele financiare sau situația geopolitică actuală sunt responsabile de amânarea deciziei de a avea primul copil/alt copil pentru 15,6% din cuplurile care își doresc.

Citește și: Iohannis a închiriat un avion de lux pentru vizita în Japonia. Aeronava a făcut escală la Sibiu

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Peste un sfert din populația fertilă a României (17,1%) s-a aflat sau se află într-o situație de infertilitate. 

Aproape jumătate dintre persoanele care nu pot obține o sarcină au mers la medicul specialist în infertilitate, un procent mai mare în comparație cu acum 5 ani, când doar 38% mergeau la specialist.

Câți copii s-au născut în 2022

Problemele de infertilitate sunt mai mari pentru cuplurile care își doresc încă un copil față de cele aflate la primul copil.

Citește și: Misterul celor doi gemeni de 13 ani care au dispărut subit pe țărmul mării

Cifrele actuale ale studiului inițiat de Asociația de Reproducere Umană din România arată că tratamentul prin fertilizare in vitro a crescut cu 80% față de studiul precedent (18% pentru cifrele actuale, față de 10% pentru cifrele de acum 5 ani).

Citește și: Sfârșit tragic pentru un român din străinătate! Cristian s-a stins din viață după ce a fost închis într-un centru de detenție pentru imigranți

Dintre cei care intenționează să apeleze la proceduri medicale de infertilitate în următorul an, 44% vor să apeleze la FIV și iau în calcul Programul Național de Fertilizare, în creștere semnificativă față de cei 20% care luau în considerare să apeleze la un astfel de program acum 5 ani.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Potrivit Institutului Național de Statistică, în anul 2021 s-au înregistrat cele mai puține nașteri din 1930 până în prezent. Doar 170.000 de copii s-au născut în 2022, față de 196.858 de copii în 2021. 

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si