Close sidebar
Close sidebar

4 feluri în care să ai grijă de dinții tăi în vacanță

E sezonul favorit al multora dintre noi - am dat agitația biroului pe o sangria savurată pe terasa noastră preferată din Madrid. Sau suntem pe plajele însorite ale Greciei. Sau în vârful munților.

Mircea Pop,

4 feluri în care să ai grijă de dinții tăi în vacanță

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Indiferent de destinațiile îndrăgite de vacanță, e important să nu uităm, ca pe lângă costume de baie și protecție solară, să mai adăugăm ceva în bagaj: grija față de dantura noastră. Iată ce ne recomandă dr. Alexandra Mircea pentru a ne asigura că dinții noștri rămân în cea mai bună formă a lor și pe parcursul verii:

1. Mergi la o consultație înainte de vacanță

O durere de dinți neprevăzută poate ruina o întreagă vacanță, așa că cel mai bine o evităm. Cum facem asta? Mergând la un control de rutină chiar înainte de a pleca în vacanță.

Astfel vom afla dacă dantura noastră e sănătoasă- sau putem descoperi carii incipiente, un început de gingivită sau abces dentar. Cu toate aceste afecțiuni e mai bine să nu ne întâlnim în vacanță, iar un control premergător concediului ne ajută în această direcție.

Citeste si: 4 cele mai comune proceduri dentare

2. Obiceiurile orale de acasă, luate în bagaj și în vacanță

Chiar dacă ești în pauză de la muncă, asta nu înseamnă că ești în pauză de la a-ți îngriji corespunzător dantura. Igiena orală trebuie păstrată religios și în vacanță- mai ales că dinții noștri sunt mai expuși ca de obicei: mâncăm mai mult dulce, bem mai multă cafea.

Periajul dentar zilnic, de două ori pe zi, însoțit de ață dentară și apă de gură rămâne o regulă pentru dinții sănătoși.

De asemenea, dacă ești purtător de aparat dentar vei vrea să îl îngrijești în continuare cu mai mare atenție, ca și până acum. Și vei fi la fel de atent cu alimentele pe care le consumi, pentru ca progresul tău să nu fie încetinit.

3. Limitează consumul de zahăr

Știm că în vacanță „îți permiți” să fii mai indulgent cu obiceiurile tale: faci mai puțin sport, poate îndrăznești să bei un pahar de vin extra, și consumi mai multe dulciuri.

Însă e important să ne ferim de excese- alege, pe cât de mult posibile, opțiunile „fără zahăr” și limitează nu doar dulciurile, ci și băuturile care conțin o cantitate ridicată de zahăr.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Sucurile carbogazoase și energizantele nu sunt întocmai prieteni cu dantura noastră. Dacă mesteci gumă, optează pentru variantele sugar-free, care ajută gingiile să neutralizeze acizii și minimizează apariția cariilor.

Citeste si: Tratamentele cu implanturi dentare- riscuri si beneficii in cazul lucrarilor moderne

4. „Supplies kit” și alte sfaturi

Pe lângă cele trei idei cruciale de mai sus de care trebuie să ții cont pentru dinți sănătoși, iată alte câteva idei de care e bine să ții cont:

- împachetează-ți un „supplies kit” cu lucrurile necesare îngrijirii orale; pe lângă pastă, periuță, ață dentară și apă de gură, asigură-te că ai tot ce îți trebuie: o oglindă mică cu care îți poți vizualiza dantura, în caz de ceva ți se pare problematic, o gutieră de protecție pentru bruxism, dacă suferi de această afecțiune, o periuță de dinți extra, în caz că un membru al familiei a uitat-o;

- nu împărți periuța de dinți cu nimeni- dacă cumva ai uitat-o acasă, alege să cumperi una nouă;

- asigură-te că kitul tău de îngrijire orală este depozitat corect în bagaj și că nu ia contact cu produse care l-ar putea contamina.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Și, în final, bucură-te de acel pahar de sangria din Madrid- să ai grijă de dinții tăi în vacanță nu trebuie să pară o obligativitate”, un alt lucru în plus pe care

îl ai de făcut, ci dimpotrivă- o normalitate, un obicei din rutina ta de care, într-o formă sau alta, chiar depinzi. Chiar dacă știm, pauzele sunt importante, pauzele de la îngrijirea orală nu ar trebui să existe. Nici măcar în vacanță.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI