4 iulie semnificație SUA. În anul 1776, cele 13 colonii americane și-au declarat independența față de Imperiul Britanic, eveniment care a dus la formarea Statelor Unite ale Americii ca entitate suverană. 

steag SUA

4 iulie, Ziua Națională SUA.

[Sursa foto: PixaBay]

Americanii sărbătoresc Ziua Națională pe 4 iulie

Este zi de sărbătoare pentru americani. Ziua Independenței în Statele Unite, comemorează Declarația din data de 4 iulie 1776, cu ajutorul căreia a fost declarată independența americanilor față de Regatul Marii Britanii. 

După semnarea Declarației de Independență, în primii 15-20 de ani, americanii nu sărbătoreau această dată, iar până în 1790 devenise și un act controversat. Democrații republicani admirau Declarația de Independență și pe Jefferson, iar federaliștii considerau că actul este prea franțuzesc și prea anti-britanic.

Citeste si: VIDEO- Joe Biden, gafă la finalul summit-ului NATO- a încurcat Suedia cu Elveția. "Dumnezeule, sunt emoționat din cauza extinderii NATO"

Americanii aveau interdicții legate de comerț și lipsa de reprezentativitate în parlamentul londonez. Pe vremea aceea nu existau reprezentanți ai coloniilor.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

steag SUA

4 iulie, Ziua Națională SUA.

[Sursa foto: PixaBay]

Ce semnificație are ziua de 4 iulie pentru aceștia

În 1776 cele 13 colonii americane și-au declarat independența de Imperiul Britanic, eveniment care a dus la formarea Statelor Unite ale Americii drept entitate suverană.

Ziua de 4 iulie nu este chiar ziua în care Congresul Continental, format din delegații celor 13 colonii, a decis să declare independența. Acest lucru a avut loc cu două zile înainte, pe 2 iulie 1776.

Totodată, nu este nici data când a pornit Revoluția Americană care a început cu un an înainte, în aprilie 1775.

Pe data pe 4 iulie 1776, Congresul Continental a aprobat forma finală a Declarației de Independență asupra căreia s-a lucrat timp de mai multe zile.

Citeste si: Cine a fost George Marshall, secretarul de stat al SUA care a propus planul pentru reconstructia Europei de Vest dupa al doilea razboi mondial

Congresul american a declarat ziua de 4 iulie sărbătoare națională în anul 1870, la un secol de Revoluție americană. Tot în acea zi a fost declarată sărbătoare națională și Crăciunul.

Anual, Ziua Independenței este sărbătorită fastuos cu focuri de artificii, parade, fanfare discursuri politice, petreceri, reuniuni de familie, picnicuri, diverse evenimente organizate de statul american, dar și de entități private. De la cele mai formale, până la cele mai colorate.

De asemenea, în această zi de pe mesele americanilor sunt nelipsiți hot-dogii, hamburgerii, porumbul copt, limonada, berea, pepenele roșu, plăcinta cu mere și înghețata sunt delicatesele cel mai des întâlnite pe mesele americanilor, în data de Ziua Independenței.

Citeste si: Ce a fost Planul Marshall, activat pentru reconstructia Europei de Vest. Va fi activat si in cazul Ucrainei?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si