In articol:
4 iulie semnificație SUA. În anul 1776, cele 13 colonii americane și-au declarat independența față de Imperiul Britanic, eveniment care a dus la formarea Statelor Unite ale Americii ca entitate suverană.
Americanii sărbătoresc Ziua Națională pe 4 iulie
Este zi de sărbătoare pentru americani. Ziua Independenței în Statele Unite, comemorează Declarația din data de 4 iulie 1776, cu ajutorul căreia a fost declarată independența americanilor față de Regatul Marii Britanii.
După semnarea Declarației de Independență, în primii 15-20 de ani, americanii nu sărbătoreau această dată, iar până în 1790 devenise și un act controversat.
Americanii aveau interdicții legate de comerț și lipsa de reprezentativitate în parlamentul londonez. Pe vremea aceea nu existau reprezentanți ai coloniilor.
Ce semnificație are ziua de 4 iulie pentru aceștia
În 1776 cele 13 colonii americane și-au declarat independența de Imperiul Britanic, eveniment care a dus la formarea Statelor Unite ale Americii drept entitate suverană.
Ziua de 4 iulie nu este chiar ziua în care Congresul Continental, format din delegații celor 13 colonii, a decis să declare independența.
Totodată, nu este nici data când a pornit Revoluția Americană care a început cu un an înainte, în aprilie 1775.
Pe data pe 4 iulie 1776, Congresul Continental a aprobat forma finală a Declarației de Independență asupra căreia s-a lucrat timp de mai multe zile.
Congresul american a declarat ziua de 4 iulie sărbătoare națională în anul 1870, la un secol de Revoluție americană. Tot în acea zi a fost declarată sărbătoare națională și Crăciunul.
Anual, Ziua Independenței este sărbătorită fastuos cu focuri de artificii, parade, fanfare discursuri politice, petreceri, reuniuni de familie, picnicuri, diverse evenimente organizate de statul american, dar și de entități private. De la cele mai formale, până la cele mai colorate.
De asemenea, în această zi de pe mesele americanilor sunt nelipsiți hot-dogii, hamburgerii, porumbul copt, limonada, berea, pepenele roșu, plăcinta cu mere și înghețata sunt delicatesele cel mai des întâlnite pe mesele americanilor, în data de Ziua Independenței.
Citeste si: Ce a fost Planul Marshall, activat pentru reconstructia Europei de Vest. Va fi activat si in cazul Ucrainei?