4 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a tranzactiona pe pietele bursiere
Tranzactionarea pe pietele de capital este astazi un lucru mai simplu ca niciodata, pentru ca poti oricand sa intri chiar tu cu o suma minima pentru a cumpara sau vinde indici bursieri, actiuni, perechi valutare, marfuri, criptomonede etc Practic, tehnologizarea acestor piete si scaderea preturilor de intrare permite o omogenizare mult mai buna a participantilor, astfel incat fiecare persoana fizica poate acum tranzactiona in timp real.
Odata cu noul val de popularitate de care pietele bursiere se bucura astazi datorita criptomonedelor, o multime de doritori vor sa isi incerce norocul “la bursa”.
Daca vrei sa ai succes ca trader pe pietele bursiere, indiferent de produsele financiare pe care le tranzactionezi, trebuie sa stii cum sa citesti un grafic. Mai mult decat atat, ai nevoie mereu de informatii vitale din piata.
Daca tragerea unor concluzii (semnale de intrare intr-o tranzactie/ volatilitate scazuta/ trend ascendent al unei perechi valutare) reprezinta partea de analiza tehnica, pe care o poti invata chiar tu urmarind graficele bursiere, stirile din piata (decizii ale Bancii Centrale Europene, stabilirea unei noi cote ROBOR etc) ce pot influenta cursul unor indici bursieri, reprezinta partea de analiza fundamentala.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
La un loc, ele formeaza un mix vital de care fiecare daily trader trebuie sa se foloseasca in cel mai eficient mod posibil.
Sa inveti cum poti tranzactiona la bursa este astazi mai simplu ca niciodata, deoarece netul iti aduce acum exact suma de cunostinte de care ai nevoie, ca incepator.
Youtube-ul este cu siguranta cel mai simplu si rapid mod prin care poti invata ce este un canal de trend, cum influenteaza GDP-ul cursul Euro/Dolar, ce sunt instrumentele de analiza tehnica si cum iti pot
arata acestea care sunt cele mai bune semnale de intrare sau de iesire dintr-o tranzactie.Tine cont de faptul ca bursa este un domeniu extrem de riscant, insa nu imposibil de inteles. De aceea, daca vrei sa ai succes ca trader, rabdarea si intelegerea modului in care functioneaza lucrurile sunt esentiale.
Dupa ce au trecut cateva saptamani in care ai acumulat cunostintele minime pe care fiecare trader trebuie sa le inteleaga si sa le respecte, poti incepe sa tranzactionezi. Nu cu bani reali insa, ci cu ajutorul unui cont demo.
Practic, te poti “juca” folosind bani inexistenti, pe un grafic ce evolueaza in timp real, fara a risca sa pierzi bani adevarati. Cand tranzactionezi, teama, lacomia, euforia cauzata de o explozie a cursului intr-un sens favorabil, sunt sentimente pe care trebuie sa stii cum sa le gestionezi, inainte de a trece la bani reali.
Sa stii ca nu ai nevoie de o suma uriasa pentru a deschide un cont real la o firma autorizata de brokeraj. Fa-ti dinainte temele si vezi care sunt cele mai bune optiuni pe care le ai, pentru a incepe sa tranzactionezi instrumente financiare, utilizand bani putini. Afla ca in piata exista companii autorizate ce permit deschiderea unui cont real de tranzactionare cu 1000-2000 de lei.
Daca vrei sa incepi sa tranzactionezi, insa nu dispui de aceasta suma chiar acum, poti aplica online pentru accesarea unui imprumut flexibil, rapid si discret. Afla aici mai multe detalii despre cum poti accesa acest credit ifn si pune-ti rapid strategiile de tranzactionare in practica!