4 rețete de ciorbă de lobodă perfecte pentru post
4 rețete de ciorbă de lobodă perfecte pentru post. Pentru ca meniul tău să fie cât mai diversificat pe toată perioada postului, ți-am pregătit cele mai gustoase rețete de ciorbe de post cu lobodă.
4 rețete de ciorbă de lobodă perfecte pentru post. Loboda este o plantă foarte apreciată, cu foarte multe beneficii pentru organism. Loboda conține multe vitamine și săruri minerale și este folosită în rețete precum ciorbe, salate și plăcinte. Iată 10 dintre cele mai apreciate feluri de mâncare cu lobodă.
De asemenea, loboda conţine vitamina C, vitamina K, calciu, magneziu, fosfor, fier, carotenoizi, proteine, zinc, seleniu, triptofan şi fibre alimentare, toate acestea fiind benefice sănătăţii.
Iată mai multe feluri de ciorbă cu lobodă, pe care să le prepari în Postul Paștelui!
Ingrediente:
5-6 legături de lobodă roşie
două legături de ceapă verde
două legături de usturoi verde
un morcov sucul de
o lămâie (sau după gust)
o legătură de leuștean
Mod de preparare:
Mai întâi se spală bine loboda, în câteva ape, apoi se taie subțire şi se pune deoparte. Între timp, ceapa verde şi usturoiul verde se taie rondele, un morcov se rade sau se taie. Ceapa se căleşte foarte puţin, în 4 linguri de ulei, se adaugă usturoiul, morcovul, după care se toarnă apa.
Citeste si: Reţetă de ardei umpluţi de post: Nici nu îţi dai seama că nu au carne
Apoi, legumele se fierb şi după ce sunt făcute, atunci se adaugă loboda şi se lasă să dea doar în câteva clocote. Se pune zeama de la o lămâie, iar la final se adaugă leuştean tăiat.
Ingrediente:
7-8 legături lobodă roşie
1 legătura ceapă verde
2-3 cartofi de mărime potrivită
2 morcovi
1 legătura leuştean
1 legătura pătrunjel
sare
piper
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
2 lingurite ulei de măsline
3-5 linguri smântână 500 ml borş
Mod de preparare:
Începeți prin a spăla bine loboda și puneți în aproximativ 2 litri de apă clocotită cu o linguriţă de sare. Apoi, se lasă să dea în câteva clocote şi se scoate din oala în care a fiert, apoi se pune la scurs în sită. Se spală ceapa, morcovii şi cartofii, se taie cubuleţe potrivite şi se pun să fiarbă în zeama de lobodă.
Citeste si: Reteță de cornulețe de post de se topesc în gură
După ce s-au fiert legumele, se toacă loboda şi se pune peste legumele fierte. Se condimentează cu sare şi puţin piper şi se lasă să clocotească. Separat, se pune borșul la fiert și se auaugă în oala cu ciorba de lobodă.
Se adaugă leuştean şi pătrunjel din abundenţă şi se serveşte cu smântână.Ingrediente:
5 legături lobodă verzi și roșii
500 ml borș sau zeamă de varză acră
1 ceapă
1 legătură usturoi verde
1 lingură orez
1 gălbenuș
100 ml smântâna
1 legătură mărar verde sare piper
Mod de preparare:
Mai întâi, puneți la fiert în 2 litri de apă orezul împreună cu ceapa curăţată şi tocată mărunt. Adăugaţi sare şi, când orezul e fiert de jumătate, puneţi frunzele de lobodă, spălate şi tăiate în fâşii mai mari. După ce ingredientele s-au înmuiat, adăugaţi borşul sau zeama de varză şi, înainte de servire, după ce aţi luat oala de pe foc, puneţi treptat în ciorbă amestecul de gălbenuş cu smântână. Presăraţi mărar verde tocat.
Ingrediente:
2-3 legături lobodă roșie
1 legătura mărar
1 legătura pătrunjel
1 legătură ceapă verde
1-2 cartofi
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
1 morcov
1-2 ouă
Mod de preparare:
Tocați legumele pentru a le pune la fiert în apă cu un praf de sare. Loboda roșie se spală bine și se taie în fâșii late. Apoi, separat, se pune la fiert borșul. Se amestecă toate și se mai lasă la fiert câteva minute. Separat, se bat ouăle. Se toarnă ouăle puțin câte puțin în borș, amesstecând cu furculița.
Citeste si: Adevărul despre leurdă, planta care a invadat pieţele
Astfel, vor rezulta zdrențe de ou, ca niște tăiței mai mici. Ciorba de lobodă se poate servi cu smântână sau mămăliguță.
Ingrediente:
1 kg lobodă verde
2 legături ceapă verde
1 legătură pătrunjel
2 legături mărar
sare
1 praf piper alb
2 lingurițe făină
2 lingurițe ulei
Mod de preparare:
Se spală bine loboda și se pune la fiert în apă cu sare. Trebuie să fiarbă câteva minute, iar după ce s-a înmuiat, se lasă să se scurgă într-o sită. Se spală ceapa verde şi verdeaţa şi se toacă fin. Într-o altă oală se pune uleiul, verdeaţa tocată, se înăbuşe şi se adaugă făina, amestecându-se continuu.
Citeste si: Maioneză de post: O reţetă ingenioasă pentru această perioadă a anului
După care, loboda fiartă se pasează cu blenderul şi se amestecă cu verdeaţa şi zeama în care a fiert loboda. Se condimentează cu sare şi un praf de piper alb. Supa cremă de lobodă se ornează cu pătrunjel verde şi mărar şi se serveşte caldă cu crutoane.